FOTOGRAFIJE DARKA SRETIĆA U GALERIJI DOB: Potraga za očinskom figurom

M.A.K.

27. 03. 2023. u 18:09

UMETNIČKI projekat pod nazivom "Prisustvo odsustva", predstaviće u Galeriji Doma omladine Beograda, od 28. marta do 9. aprila seriju fotografija Darka Sretića, kojom autor slojevito priča svoju intimnu priču.

ФОТОГРАФИЈЕ ДАРКА СРЕТИЋА У ГАЛЕРИЈИ ДОБ: Потрага за очинском фигуром

Foto promo

U fokusu je odnos oca i sina i posledicama koje je taj odnos imao na autorov život. Priča umetnika rođenog u Bačkoj Topoli 1998. koji uje trenutno u Novom Sadu, apsolvent na Akademiji umetnosti, na smeru fotografija, zapravo govori o potrazi za ljubavlju kako bi se popunila izvesna praznina, odnosno odsustvo bliskosti u porodičnim odnosima.

Istraživanje za ovaj projekat započinjelo je pronalaskom jednog snimka iz porodične arhive autorove majke, na kojoj su ona i njena rođena sestra, dok je muška figura (njihov otac)- isečena. Umetniku je pažnju privukla i fotografija sa venčanja njegovih roditelja, i to svojom simetrijom - centralno nalaze mama i tata, dok su sa obe strane njihove majke i sestre.
- Pronalazak svih ovih fotografija autora izložbe podstiče na razmišljanje gde je bila i šta predstavlja muška figura u njegovom životu. Nikada nije imao posebno razvijen odnos sa ocem, ali on nije takav zato što u njemu nedostaje ljubav, već zbog nedovoljnog broja zajedničkih trenutaka koje mogu međusobno da podele...- piđše u najavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)