IZLOŽBA ISIDORE IVANOVIĆ U GALERIJI ATELJEU DIVART: Savremeni život odvaja nas od nas samih

M.A.K.

04. 12. 2022. u 19:02

GLAVNA ideja izložbe slika „Daljina u pogledima“ Isidore Ivanović, koja će biti otvorena u utorak, 6. decembra od 19 časova u galeriji Atelje DivArt (Kosančićev venac 3), je prema mišljenju istoričarke umetnosti Marija Bajić - strepnja da nas savremeni život deli, da nas pogodnosti modernih tehnologija izoluju i od drugih i od nas samih.

ИЗЛОЖБА ИСИДОРЕ ИВАНОВИЋ У ГАЛЕРИЈИ АТЕЉЕУ ДИВАРТ: Савремени живот одваја нас од нас самих

Foto promo

Reč je o novom ciklusu slika rađenih u kombinovanoj tehnici.  Dela umetnice rođene u Beogradu,  koja je diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti u Moskvi, usmerena su na tradicionalno štafelajno slikarstvo i pokazuju majstorstvo u crtanju i slikanju, ali i elemente istraživanja.  Autorka se bavi moralnim, društvenim i emocionalnim vrednostima kao osnovnim aspektom civilizacije, a fokus joj je na ljubavi prema bližnjima i deci, koja je, prema njenom stavu okosnica čoveka i društva.

U tekstu kataloga istoričar umetnosti Slavica Obradinović navodi:

-Na svim slikama ovog ciklusa fokus je na ličnosti portretnih karakteristika različitog uzrasta. Pogled je uperen u udaljenu nedefinisanu tačku tražeći odgovore u samoći.

Izložba „Daljina u pogledima“ traje do 23. decembra ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu