PROTIV KECMANOVIĆA JOŠ TRI PARNICE: Roditelje tužilo dvoje ranjene dece i nastavnica istorije

S. J. M.

26. 02. 2024. u 22:08

OSIM dve parnice za nadoknadu štete po tužbi roditelja čiju je decu ubio Kosta 3. maja u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, pred Višim sudom u Beogradu protiv Kecmanovića pokrenuta su još tri parnična postupka.

ПРОТИВ КЕЦМАНОВИЋА ЈОШ ТРИ ПАРНИЦЕ: Родитеље тужило двоје рањене деце и наставница историје

Foto: Z. Jovnaović/Novosti

U drugoj polovini marta počeće suđenje po tužbi maloletnog J. D. za pretrpljeni strah i nanetu bol. On je išao sa Kostom u razred i ranjen je u učionici. Njegova porodica za nadoknadu štete tužila je Kostu, njegove roditelje Vladimira i Miljanu Kecmanović i školu.

Takođe, porodica još jednog ranjenog deteta A. B. tužila je samo Kostine roditelje za nadoknadu štete. Pripremno ročište u ovoj parnici zakazano je za drugu polovinu maja.

Na tužbu za nadoknadu štete odlučila se i teško ranjena nastavnica istorije Tatjana Stevanović. I ona je tužila samo Kostine roditelje. U ovom slučaju suđenje još nije zakazano, ali je predmet dodeljen sudiji u Višem sudu.

Jesenas su u Višem sudu počele dve parnice protiv Kecmanovića i škole za nadoknadu nematerijalne štete. Prvu je pokrenula porodica Dukić, čiju je ćerku Adrianu Kosta ubio dok je sedela na stolici na času istorije. Druga je velika parnica po tužbi 27 članova porodica devetoro ubijenih, osmoro dece i školskog čuvara Dragana Vlahovića. U ovim suđenjima do sada su na nekoliko glavnih rasprava saslušani svi tužioci, a na narednim suđenjima iskaze treba da daju tuženi Kecmanovići.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!