IZ SUDA NA OPERACIJU KAROTIDE: Miroslav Aleksić ni u utorak nije uspeo da iznese odbranu na optužbe bivših učenica

S. J. MATIĆ

28. 12. 2021. u 21:32

MIROSLAV Mika Aleksić mora da ide na operaciju karotide, vratne arterije koja spaja srce i mozak. Ovo nam je u utorak nakon odlaganja glavnog pretresa u Višem sudu na kojem je Aleksić trebao da iznese odbranu na optužbe za silovanja i nedozvoljene polne radnje, rekao njegov advokat Zoran Jakovljević.

ИЗ СУДА НА ОПЕРАЦИЈУ КАРОТИДЕ: Мирослав Алексић ни у уторак није успео да изнесе одбрану на оптужбе  бивших ученица

Foto: M.Anđela

Suđenje je odloženo zbog štrajka advokata, tako da je vlasnik nekadašnjeg studija glume "Stvar srca" došao u Palatu pravde, ali bez branioca, bez kojeg inače ne može ni da se održi suđenje. Takođe u sudnici se nisu pojavili ni zastupnici oštećenih devojaka.

- Mika ima ozbiljne probleme sa tom arterijom, koja je zapušena 70 odsto, pa ne dovodi dovoljno kiseonika u mozak - kaže nam Jakovljević. - Zbog toga ima i česte glavobolje. U proteklom periodu bio je na više pregleda i lekar mu je rekao da najkasnije mora da se operiše u martu. To mu je krajnji rok, jer stanje nije dobro i postoji velika opasnost da dobije moždani udar.

Jakovljević nam kaže da će Aleksić najverovatnije biti operisan sredinom februara između dva suđenja. Inače, u utorak su u sudu zakazana dva naredna pretresa za 2. februar i 1. mart.

- Nadali smo se obojica da će pre te operacije izneti odbranu i on se temeljno za to pripremao, ali, nažalost, štrajk se baš pogodio sa danom kad je njemu bilo zakazano suđenje. Sad se nadamo da će se advokati vratiti u sudnice pre februara i da će tada pred sudskom Većem uspeti da da iskaz i sve ispriča - kaže nam Jakovljević.

Aleksić na suđenja dolazi iz kućnog pritvora, u koji je posle osam meseci od hapšenja pušten u septembru. Uhapšen je 16. januara, nakon prijave glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić i još dve devojke da ih je seksualno zlostavljao dok su pohađale njegov dramski studio.

On je na pripremnom ročištu negirao krivicu, a sud je odlučio da pretres kad bude iznosio odbranu otvori za javnost, dok će suđenja kad oštećene devojke budu davale iskaz najverovatnije biti zatvorena.

ŠEĆER I PROBLEMI SA SRCEM

ALEKSIĆ je tokom pritvorskih dana imao i velikih problema sa povišenim šećerom. U jednom trenutku mu čak ni "puna" terapija, koju je primao, nekoliko dana uopšte nije delovala. Taj zdravstveni problem u međuvremenu se malo stabilizovao. Posle je imao i probleme sa srcem, pa ga je pregledao zatvorski kardiolog.

BONUS VIDEO - Mika Aleksić u Višem sudu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

TRAŽE DA ĆERKA JANA SVEDOČI: Nastavlja se suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene (FOTO)