ZAVRŠENO DANAŠNJE SUĐENJE MIKI ALEKSIĆU: Vlasnik škole glume svoju odbranu iznosi 28. decembra

S. J. MATIĆ

15. 11. 2021. u 15:06

Sledeće suđenje Miroslav Aleksiću zakazano je za 28. decembar, a postupak biće otvoren za javnost.

ЗАВРШЕНО ДАНАШЊЕ СУЂЕЊЕ МИКИ АЛЕКСИЋУ: Власник школе глуме своју одбрану износи 28. децембра

Foto: N. Skenderija

REDITELj Miroslav Mika Aleksić, kojeg tužilaštvo tereti za silovanja i nedozvoljene polne radnje, moći će da iznese svoju odbranu pred Višim sudom u Beogradu 28. decembra, za kada je zakazan glavni pretres. Na pripremnom ročištu doneta je odluka da suđenje bude otvoreno za javnost, tako da će posle godinu dana moći da se čuju i Aleksićevi odgovori na optužbe sedam devojaka, koje su proteklih godina pohađale njegov sad zatvoreni dramski studio "Stvar srca".

Sud će naknadno odlučiti i da li će javnost biti prisutna u sudnici i kad oštećene budu davale izjave. Kako smo saznali, većina učesnika u postupku se izjasnila da tada javnost ipak bude isključena.

Kako je rekao punomoćnik četiri oštećene devojke Jugoslav Tintor suđenje će biti javno, ali će sud kasnije naknadno odlučivati da li će ga možda u nekim delovima zatvoriti, ako proceni da je to opravdano u cilju zaštite žrtava. On je kazao da njegove klijentkinje glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić ne traže nikakav poseban status u postupku i da su spremne da svoje tvrdnje kažu pred sudom i u Aleksićevom prisustvu.

- Sud je odlučio i da se izvedu svi dokazi tužilaštva kako pisana dokumentacija, tako i svedoci. Prihvatio je i manji deo dokaza odbrane, za početak svedočiće neka od dece koja su bila u Aleksićevoj školi, a za ostale će se izjasniti u daljem toku postupka - kazao je Tintor.

Kako saznajemo, jedna od ispitanih svedoka će biti Aleksićeva supruga Biljana Mašić. Nju je predložila odbrana, a druga strana se nije protivila. Najverovatnije će u sudnici svedočiti i četiri godine mlađa sestra Milene Radulović Anja, koja je takođe prošla koz dramski studio, kao i vršnjaci oštećenih devojaka.

Kako nam je rekao Aleksićev branilac Zoran Jakovljević, tužilaštvo je na pripremnom ročištu tražilo da se oštećene devojke ne saslušavaju neposredno, već da se čitaju njihovi iskazi.

- Mi smo se usprotivili tome. Očigledno smatraju da su njihove izjave nepotpune i manjkave i strahuju kako će izgledati kad se neposredno saslušaju. Cilj im je bio da se izbegne postavljanje ključnih pitanja za ključne detalje da li je silovanja uopšte bilo, a koje je tužilaštvo zabranilo odbrani da postavi u istrazi - kažu Jakovljević.

 


KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV NVO

ALEKSIĆEV advokat Zoran Jakovljević rekao je pre ulaska u sud da je njihov sledeći korak da istraže tokove novca nevladinih organizacija koje fabrikuju lažne afere silovanja:

- Prikupljam informacije, koje ću predati tužilaštvu i podneti krivičnu prijavu protiv tih organizacija. Da se ispitaju ti tokovi novca, ko im daje, za šta im je plaćeno i kome su na kraju te pare otišle. I ranije sam imao tu ideju, ali sam konačno prelomio slušajući Branislava Lečića proteklih dana. Upadljivo je da se sve radi po istom modelu, laganje oko godina kad se desilo, fabrikovanje odnosa podređenosti i nadređenosti, laganja oko mesta gde se silovanje desilo...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu