MIODRAG NIJE USPEO DA SPASE MAJKU: Ugušila se u dimu, on teško povređen, isto kao i mlada žena u Novom Miloševu

R. Š.

29. 01. 2023. u 22:26

PRECIZAN uzrok požara u kojem je jutros u Mokrinu kod Kikinde život izgubila Bojana M. (74), a njen sin Miodrag M. (47) zadobio teške telesne povrede, nije moguće precizno utvrditi.

МИОДРАГ НИЈЕ УСПЕО ДА СПАСЕ МАЈКУ: Угушила се у диму, он тешко повређен, исто као и млада жена у Новом Милошеву

Foto: R. Šegrt

Pretpostavlja se da se, možda zapalio dimnjak, jer je dim kuljao iz krova, ali je varnica mogla da izbije i iz šporeta na čvrsto gorivo, koji se nalazio u srednjoj sobi prizemne starije kuće u Ulici Branka Radičevića 50, u kojoj se nesreća dogodila.

- Nekoliko minuta pre izbijanja požara pričao sam s njim. Kad smo se razišli, ubrzo sam ga čuo kako zapomaže. Bilo je dvadesetak minuta pre devet sati. Miodrag je istrčao na ulicu, sa opekotinama, a iz krova je izlazio gust dim. Majka je bila u kupatilu, on je pokušavao da uđe, ali nije mogao od dima. Komšija preko puta i ja smo pozvali vatrogasce. Brzo su došla dva vozila – ispričao je prvi komšija za naše novine.

Nesrećna žena, verovatno, se ugušila u dimu, pa su lekari Hitne pomoći, koji su kao i vatrogasci ubrzo stigli, mogli samo da konstatuju njenu smrt, a Miodraga su prevezli u Opštu bolnicu u Kikindi, gde mu je ukazana prva pomoć, ali jeubrzo prebačen u Klinički centar Vojvodine u Novi Sad.

- Muškarac prema prvoj proceni, ima opekotine na oko 50 odsto površine kože. Popečen je po nogama, trbuhu, leđima, glavi i drugim delovima tela. Ima i inhalatorne, odnosno povrede pluća izazvane dimom i vatrom, pa je poslat u Klinički centar Vojvodine. Intubiran je, poslat je u stabilnom, ali, ipak, kritičnom stanju, zbog povrede pluća– rečeno je „Novostima“ u Opštoj bolnici u Kikindi.

Bojana M. i njen sin Miodrag su relativno novi stanovnici Mokrina. U ovo selo doselili su se pre oko dve godine iz Ruskog Sela, takođe kod Kikinde. Bojana pored sina ima i ćerku, koja s porodicom živi u Mokrinu. Ona je majci i bratu, navodno, kupila stariju kuću u selu da bi joj bili bliže. Miodrag je radio u Crnoj Bari kod Čoke, a majka mu je bila penzioner, pričaju komšije.

SLIČNO I U MILOŠEVU

Sličan požar, dogodio se pre nekoliko dana u Novom Miloševu, u opštini Novi Bečej, kada je veliki broj opekotina zadobila mlada žena, od svega 19 godina.

- Pacijentkinja iz Novog Miloševa, kod nas je došla u utorak ujutro, oko četiri sata. U požaru je zadobila opekotine na oko 50 odsto površine kože. I ona je prebačena na lečenje u KCV Vojvodine. Rekla nam je da su ona i muž palili peć i da je izbio požar. Iako mlada, ona je majke deteta od tri godine – ispričali su nam u kikindskoj bolnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)