POMOĆ ZA eUPRAVU: Ako želite da se prijavite objašnjenje možete dobiti na u šalter salama gradskih i opštinskih uprava

S.B.

15. 04. 2021. u 17:04

GRAĐANI koji žele da koriste sve usluge eUprave i postanu eGrađani od danas će u šalter salama gradskih i opštinskih uprava moći da dobiju pomoć u kreiranju naloga na Portalu eUprava.

ПОМОЋ ЗА еУПРАВУ: Ако желите да се пријавите објашњење можете добити на у шалтер салама градских и општинских управа

Foto: Arhiva

To im pruža mogućnost da u svakom trenutku, putem mobilnog telefona ili tableta, upišu dete u vrtić ili školu, zakažu termin za izdavanje ličnih dokumenata ili obave bilo koju od 500 procedura vezanih za najvažnija životna dešavanja.

- Zajedno sa NALED-om i uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, kroz promociju elektronske dostave dokumenata u eSanduče na Portalu eUprava, obučili smo više od 700 administrativnih službenika za rad na Portalu - rekao je direktor Kancelarije za IT i eUpravu Mihailo Jovanović. - Prvi namenski šalter danas počinje sa radom u Kragujevcu, a u narednom periodu ova usluga biće dostupna u više od 140 gradova i opština, Cilj nam je da našim građanima, privrednicima i onima koji se možda teže snalaze u digitalnom okruženju, pomognemo da premoste tu prvu prepreku i pridruže se grupi od preko milion korisnika usluga elektronske uprave koji su već postali eGrađani. Takođe, cilj na je da građani na bezbedan način pristupaju Portalu eUprava i potvrđuju svoj identitet pomoću mobilnog telefona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna