DO FIRME SAMO ELEKTRONSKI: Od 18. maja osnivanje privrednog društva isključivo preko portala

S. B.

28. 03. 2023. u 10:15

BUDUĆI vlasnici firmi uskoro će svoje kompanije osnivati isključivo - elektronski. Ministarstvo privrede obaveštava da se prijava za osnivanje privrednog društva, koja se upućuje Agenciji za privredne registre, od 18. maja podnosi isključivo u elektronskom obliku. Kada je reč o preduzetnicima, i oni mogu da se upišu elektronskim putem, ali i dalje mogu to da učine i lično.

ДО ФИРМЕ САМО ЕЛЕКТРОНСКИ: Од 18. маја оснивање привредног друштва искључиво преко портала

Foto: Ž. Knežević

U Agenciji za privredne registre ističu da je trenutno samo osnivanje privrednog društva isključivo elektronske. Drugi poslovi, poput upisa statusnih i sličnih izmena, mogu da se završe i "papirnim" putem.

- U skladu sa izmenama Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre iz 2021. godine, koje je iniciralo Ministarstvo privrede, APR je u obavezi da prijave za osnivanje privrednog društva prihvata isključivo u elektronskoj formi, što je u skladu i sa konceptom e- Uprave i digitalizacije poslovanja celokupne privrede - ističu u Ministarstvu privrede. - Ovo praktično znači da više neće postojati mogućnost da se Agenciji za privredne registre prijava za osnivanje privrednog društva podnese u papirnoj formi.Na ovaj način stvaraju se uslovi za smanjenje troškova i vremena za osnivanje društva, unapređuje i proširuje nivo usluga za građane, smanjuje vreme obrade zahteva od strane Agencije za privredne registre što doprinosi većoj efikasnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista