Mozzart među najboljim poslodavcima na svetu

Promo

22. 02. 2024. u 10:00

Kompanija Mozzart proslavila je još jedan svoj uspeh zajedno sa predstavnicima svetske korporativne elite, koji su se prošle nedelje okupili na gala svečanosti u Madridu, na poziv organizatora Top Employers Instituta, internacionalnog, nezavisnog autoriteta za prepoznavanje izvrsnosti u praksi ljudskih resursa.

Mozzart међу најбољим послодавцима на свету

Foto: Top Employer Institut

Na svečanom događaju posvećenom isključivo vrhunskim poslodavcima sa izuzetnim dostignućima, kao prva u potpunosti domaća kompanija koja je dobila prestižni certifikat ovog instituta, Mozzart se našao u društvu kompanija posvećenih negovanju izvanrednih HR strategija i praksi na globalnom nivou.

Njihova misija da obogate svet rada najboljim praksama i trendovima kroz deljenje znanja i inovativnih ideja, osim do prestižnog certifikata, dovela ih je i na spektakularni događaj koji je pod sloganom „Umetnost biti vrhunski poslodavac“ odao počast majstorstvu koje vrhunski poslodavci utkaju u svoje prakse.

Direktorka Sektora za ljudske resurse kompanije Mozzart Marija Božović istakla je značaj sticanja certifikata Top employer:

- Osim toga što je potvrda impresivnih rezultata onih organizacija koje ga uspešno završe, program certifikacije omogućava kompanijama da procene i unaprede uslove koje kao poslodavci obezbeđuju svojim zaposlenima, što je samo još jedna prilika u nizu koju će kompanija Mozzart iskoristiti da kreira još bolje radno okruženje za svoje zaposlene”.

Foto: Top Employer Institut

Tekst potpisa

Vrhunski poslodavci i stručnjaci iz industrije svoju nepokolebljivost u stvaranju boljeg sveta rada pokazali su i u današnjem kriznom vremenu u kom je njihov fokus ostao na stvaranju najboljeg mogućeg radnog mesta za njihove zaposlene.

Osvrnuvši se na činjenicu da zbog svega toga savladavanje problema i zadataka koji danas stoje pred sektorima ljudskih resursa u svim kompanijama, a posebno onim najuspešnijim, predstavlja umetnost, Monika Kariljo, poznata španska novinarka i spisateljica koja je vodila svečanost u Madridu, zaključila je da su zaposleni najbolja kreacija takvih kompanija, dok je zaposlene u sektorima za ljudske resurse prisutnih kompanija nazvala „ljudima koji unapređuju svet“ i „svoje zaposlene transformišu u još bolje verzije onoga što su bili na početku“.

Predstavnice kompanije Mozzart, direktorka Sektora za ljudske resurse Marija Božović i menadžer za akviziciju, regrutaciju i selekciju kadrova Milica Plavšić, sa skoro 450 svojih kolega iz certifikovanih kompanija prisustvovale su brojnim umetničkim performansima u najvećoj bašti kaktusa u Evropi – Desert City. I mesto održavanja gala večeri imalo je svoju simboliku.

Govoreći o važnim i korenitim promenama koje su se dogodile u sektoru ljudskih resursa poslednjih godina, na nju je ukazao regionalni menadžer instituta za najbolje poslodavce Masimo Begele, primetivši sličnost između ljudskih resursa i kaktusa.

- Prilagodljivost je jedna od njegovih glavnih karakteristika, jer raste u teškim okruženjima sa ograničenim resursima. Na sličan način HR sektor mora da se prilagodi tržištu i da napreduje, uporedo štiteći sebe i svoje zaposlene. Konačno, kaktus je neophodan za ekosistem jer hrani druge organizme. Baš kao i ljudski resursi, koji istovremeno pomažu drugim oblastima kompanije i koriste ih - rekao je Begele.

Izdavanjem „Top Employer“ certifikata, svetski priznat ekspert u proceni praksa poslovanja kompanija koji je do sad certifikovao više od 2.300 organizacija u 121 zemlji, promoviše najbolje prakse u poslovnom svetu, zahvaljujući čemu Top poslodavci pozitivno utiču na živote više od 12.000.000 ljudi širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave