DIREKTORA TRSTENIČKE ŠKOLE NA DISCIPLINSKI: Forum srednjih škola oglasio se o povratku na nastavu đaka koji su izmakli stolicu profesorki

B.B.

03. 02. 2023. u 15:44

SKANDALOZNO je da neko ko je direktor škole ne zna osnovne stvari u obrazovanju, upravljanje školom i vođenje disciplinskog postupka, što je dovelo do toga da učenici koji su izmakli stolicu profesorki u Tehničkoj školi u Trsteniku budu vraćeni u učionicu.

ДИРЕКТОРА ТРСТЕНИЧКЕ ШКОЛЕ НА ДИСЦИПЛИНСКИ: Форум средњих школа огласио се о повратку на наставу ђака који су измакли столицу професорки

Foto: Facebook, S. Babović

Potrebno je pokrenuti diosciplinski postupak protiv direktora i doneti odluku o odgovornosti - navodi se u reagovanju Foruma srednjih stručnih škola Beograda na povratka nasilnih učenika u školu.

- Učenici Tehničke škole iz Trstenika koji su ismevali, pa na kraju nastavnici izmakli stolicu, zbog čega je pala i pretrpela ozbiljne fizičke, ali i psihičke povrede, ne zaslužuju kaznu - ističu u Forumu srednjih stručnih škola Beograda. - Iako je Nastavničko veće krajem novembra prošle godine donelo odluku da se trojica učenika koji su izmakli stolicu profesorki engleskog jezika i sve to snimali, isključe iz škole, oni su, odlukom prosvetne inspekcije, zbog, kako stoji u obrazloženju, proceduralnih grešaka, vraćeni u školu.

Forum srednjih stručnih škola smatra da je skandalozno da neko ko je direktor škole ne zna osnovne stvari u obrazovanju, upravljanje školom i vođenje disciplinskog postupka. Ne tražimo smenu, već ono što zakon u ovakvim slučajevima predviđa, a to je poštovanje člana 119 Zakona o osnovama sistema obrazovanja, i tačke 9a ovog akta koji kaže:

- Da se obrazuje komisija za vođenje disciplinskog postupka protiv direktora i donese odluka o odgovornosti. U ovom slučaju, najpravednija odluka bi bila da direktor Tehničke škole u Trsteniku dobije otkaz. Znamo da ovakva šteta koja je naneta prosvetnim radnicima, koji su zabrinuti zbog svakodnevnog nasilja nad njima, ne bi bila odgovarajuća, ali bi koliko-toliko ukazala na postojanje nekog vida odgovornosti. Tražimo odgovornost i samo odgovornost za svakog zaposlenog u obrazovanju, ali i za učenike. Dosta nam je ponižavanja, degradiranja, nipodaštavanja časti i ugleda nastavnika, kao što nam je preko glave i činjenice da ovakvi slučajevi iz dana u dan prolaze nekažnjeno.

BONUS VIDEO - UDRUŽENI PROTIV NASILjA: Protest prosvetnih radnika u centru Beograda

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)