OD PONEDELJKA VAKCINACIJA PROTIV GRIPA: Počela distribucija vakcina protiv sezonske influence

Tanjug

27. 09. 2022. u 19:21

U SRBIJI je danas počela distribucija vakcina protiv sezonskog gripa i očekuje se da će biti završena do kraja nedelje, posle čega će početi vakcinacija u domovima zdravlja.

ОД ПОНЕДЕЉКА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ГРИПА: Почела дистрибуција вакцина против сезонске инфлуенце

Foto: S. Babović

U ovoj sezoni distribuira se 373.360 doza četvorovalentne vakcine protiv gripa proizvođača Sanofi Paster, a takođe otpočinje i distribucija 22.640 doza vakcine protiv gripa Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak", saopštio je Institut za javno zdravlje Batut.

Kako se navodi u saopštenju, vakcinacija protiv gripa i u ovoj sezoni 2022/2023. će se sprovoditi na vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja, koji su nadležni za sprovođenje imunizacije.

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" podseća na značaj vakcinacije protiv gripa kako u interesu očuvanja sopstvenog zdravlja, tako i indirektno u očuvanju zdravlja članova porodice i/ili kolektiva.

Naročito ističu važnost pravovremene vakcinacije protiv gripa svih koji pripadaju visokorizičnim grupama stanovništva u cilju očuvanja zdravlja i sprečavanja bolesti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)