DIM ROŠTILJA DA SE NE ŠIRI ULICAMA: Posle pritužbi građana lokalna samouprava u Vranju donela odluku

D. RISTIĆ

07. 09. 2022. u 18:19

USLED pritužbi građana, lokalna samouprava donela je odluku na osnovu koje će vlasnici ugostiteljskih i sličnih objekata morati da dim iz roštilja usmere dalje od ulica.

ДИМ РОШТИЉА ДА СЕ НЕ ШИРИ УЛИЦАМА: После притужби грађана локална самоуправа у Врању донела одлуку

PROPISI Mirisi smetaju, ali komšije retko presaviju tabak, Foto A. Stanković

Odbornici Skupštine grada jednoglasno su usvojili novu odluku o komunalnom uređenju grada koja nalaže da se dimovodi u ugostiteljskim objektima mogu postavljati samo na taj način da ne budu vidljivi sa javnih površina, odnosno da moraju biti u okviru objekta ili u dvorištu.

Jedna od novina tiče se i izrade plana razmeštaja kontejnera, koji bi trebalo da izradi JP "Urbanizam i izgradnja grada Vranja" i kojim će biti obuhvaćene lokacije za kontejnere i za stanare zgrada koje u projektu nemaju određeno mesto za odlaganje otpada.

Novinu čine i odredbe o separaciji, odnosno odvajanju otpada u posebne kontejnere za smeće, određene planom razmeštaja. Vlasnicima hotela, restorana i kafića biće omogućeno da sklope ugovor sa "Komradom" na osnovu kojeg će na deponiju biti odvožen već razvrstani otpad.

OGRADE IZMENAMA

Odluke o komunalnom uređenju grada utvrđena je obaveza vlasnika skladišta otpadnog materijala da postave ograde čime unutrašnji prostor ne bi mogao da bude vidljiv sa javnih površina.


BONUS VIDEO: RUDNIČKE TAJNE - OSTRVICA SAČUVALA GRB VITEZA ŽARKA
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)