UPALJEN METEOALARM ZA CELU SRBIJU: Pred nama su tropski dani - na snazi dva upozorenja

Novosti onlajn

04. 08. 2022. u 08:18

U SRBIJI danas vedro i toplo tokom celog dana. Očekuje nas sunčan i veoma topao dan. Zbog visokih temperatura danas je na teritoriji cele Srbije na snazi žuti meteoalarm.

УПАЉЕН МЕТЕОАЛАРМ ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ: Пред нама су тропски дани - на снази два упозорења

Foto: Tanjug

Vetar slab do umeren, severni i severoistočni.

Foto: Printscreen

Inače, RHMZ je izdao i dva upozorenja na visoke temperature, jedno za Srbiju i drugo posebno za Beograd.

Foto: Printscreen

Najniža temperatura od 13 do 21, najviša dnevna od 31 do 34 stepena.

Foto: Printscreen

Kada je reč o UV indeksu, u većini mesta je označen brojevima šest i sedam, dok je najpovoljniji u Požegi, gde je označen brojem pet.

Foto: Printscreen

Vremenska prognoza za naredna tri dana

Petak

Sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 15 do 21 stepen, najviša dnevna od 33 do 36 stepeni.

Subota

Sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 15 do 22 stepena, najviša dnevna od 33 do 36 stepeni.

Nedelja

Promenljivo oblačno, u brdsko-planinskim predelima posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab, na severu i umeren, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 16 do 22 stepena, najviša dnevna od 32 stepena na severu do 36 stepeni na jugu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DANAS SLAVIMO PREPODOBNOG GEORGIJA ISPOVEDNIKA: Za spasenje obavezno izgovorite ove reči