STEFANOVIĆ U FRANCUSKOJ: Ministar odbrane se sastao sa delegacijom Senata

Novosti online

14. 06. 2022. u 18:30

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Francuskoj, sastao se danas sa delegacijom Senata, koju je predvodio Kristijan Kambon, predsednik Komisije za spoljne poslove, odbranu i oružane snage.

СТЕФАНОВИЋ У ФРАНЦУСКОЈ: Министар одбране се састао са делегацијом Сената

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministra su, uz Kambona, u francuskom Senatu dočekali Marta de Sidrak, predsedavajuća Grupe prijateljstva Francuska - Zapadni Balkan, i Ig de Kalzon, diplomatski savetnik predsednika Senata Žerara Laršea.

Stefanović je istakao na sastanku da Srbija i Francuska imaju dobru bilateralnu saradnju u oblasti odbrane, a sagovornici su se saglasili da postoji obostrano opredeljenje za njeno dalje unapređenje.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar Stefanović se zahvalio na podršci koju Republika Francuska pruža evrointegracijama Srbije, ističući da je punopravno članstvo  spoljnopolitički prioritet naše zemlje i da nam je na tom putu podrška jedne snažne Francuske važna.

On je podsetio ovom prilikom da je za Srbiju jedan od prioriteta i regionalna stabilnost, te da je odlučna da nastavi da bude njen ključni faktor u našem regionu. On je istakao i da je inicijativa "Otvoreni Balkan" predsednika Aleksandra Vučića dala potpuno novi kvalitet saradnji u našem regionu usmeren na snažniji ekonomski razvoj i stvaranje kvalitetnijih uslova života za sve građane i ocenio da je potpuno komplementarna sa procesom evropskih integracija.

Predsednik Komisije francuskog Senata Kambon naglasio je značaj posete ministra Stefanovića Međunarodnom sajmu vojne tehnike "Eurosatory 2022" u Parizu.

On je istakao važnost zajedničke istorije srpskog i francuskog naroda i ocenio da je potrebno na tim osnovama dalje razvijati saradnju.  

Kambon je, takođe, ocenio da je za Francusku značajna opredeljenost Srbije za evrointegracije i da smatra da je naša zemlja važna za stabilnost regiona.  

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj situaciji na istoku Evrope.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)