MLADI SRPSKI TENKISTI NA OBUCI: Pogledajte kako se osposobljavaju za dužnosti na oklopnim "zverima" naše armije (FOTO)

Novosti online

14. 06. 2022. u 00:15

VOJNICI generacije "mart 2022" roda oklopnih jedinica nalaze se u završnoj fazi osposobljavanja za dužnosti na tenkovima i borbenim oklopnim vozilima pešadije.

МЛАДИ СРПСКИ ТЕНКИСТИ НА ОБУЦИ: Погледајте како се оспособљавају за дужности на оклопним зверима наше армије (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Reč je o specijalističkoj obuci vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka kojima zbog kompleksnosti obučavanja ova faza obuke traje deset nedelja.

U Centru za obuku kopnene vojske u Požarevcu, oni se osposobljavaju za dužnosti nišandžija i vozača na tenkovima M-84 i borbenim vozilima pešadije M-80A. Prethodno su, pre prelaska na borbena sredstva, prošli obučavanje na trenažerima, koji omogućavaju individualnu obuku i obuku posada za izvršavanje vatrenih i taktičkih zadataka u svim uslovima.

Vojnicima sada predstoji realizacija školskih i bojevih gađanja iz naoružanja roda, kao i upravljanje borbenim vozilima u terenskim uslovima, kako bi bili u potpunosti osposobljeni za obavljanje dužnosti na tenku i borbenom vozilu pešadije.

Specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka završava se proverom osposobljenosti za izvršavanje zadataka u okviru posluga, posada i timova, a nakon toga sledi obučavanje za realizaciju kolektivnih zadataka i uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka služenja vojnog roka.

BONUS VIDEO: FK-3 IZBLIZA - Pogledajte kako izgleda najnovije pojačanje Vojske Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!