OVOM RAKETOM JE OBOREN AMERIČKI "NEVIDLJIVI": Pogledajte fotografije obuke pripadnika legendarne 250. raketne brigade (FOTO)

Novosti online

09. 06. 2022. u 22:49

NA LOKACIJAMA razmeštaja raketnih diviziona za protivvazduhoplovna dejstva naoružanih raketnim sistemima „neva“ svakodnevno se sprovodi obuka za realizaciju borbenih zadataka u skladu sa namenom jedinice.

ОВОМ РАКЕТОМ ЈЕ ОБОРЕН АМЕРИЧКИ НЕВИДЉИВИ: Погледајте фотографије обуке припадника легендарне 250. ракетне бригаде (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Obuka obuhvata uvežbavanje posluga za borbeni rad na raketno-tehničkim sredstvima i osnovno tehničko održavanje, a realizuje se radi održavanja i unapređenja sposobnosti za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora.

Programom obučavanja obuhvaćeni su svi sadržaji koji se odnose na taktiku upotrebe i održavanje sistema, a akcenat je na pripremi i izvršenju gađanja u skladu sa propisanim standardima i normama.

Realizacijom obuke i neprekidnim usavršavanjem u 250. raketnoj brigadi obezbeđuje se visok nivo sposobnosti za angažovanje u stalno zadejstvovanim snagama za kontrolu i zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije i izvođenje defanzivne operacije protivvazduhoplovne odbrane.

Raketom sistema "neva" je 250. raketna brigda 27. marta 1999. godine oborila američki "nevidljivi" avion F-117 najthok. Agresorska letelica je pala u ataru sela Buđanovci kod Rume.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)