DANAS ZASEDA KRIZNI ŠTAB: Medicinski deo će insistirati na jednoj od ove dve mere

Novosti online

05. 10. 2021. u 11:49

MEDICINSKI deo Kriznog štaba će na sednici najavljenoj za 14 sati insistirati na jednoj od dve stvari - ili kovid propusnice ili restriktivne mere, što podrazumeva skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i smanjivanje broja ljudi u zatvornom prostoru.

ДАНАС ЗАСЕДА КРИЗНИ ШТАБ: Медицински део ће инсистирати на једној од ове две мере

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Medicinski deo Kriznog štaba se jednoglasno slaže sa onim što je juče rekao prof. dr Branislav Tiodorović.

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović izjavio je da mi imamo već mere.

- Što se tiče mera, ja ne verujem da će biti neke velike promene u merama. Prvo, kad smo još negde početkom septembra sagledavali sve mere, videli smo da mi u stvari imamo mere na snazi. Od ulaska u zemlju, do onih koje treba da važe unutar zemlje od ulaska u restoranima, tržnim centrima, manifestacijama i slično. Problem nije u merama, nego u sprovođenju i nedostatku oštrog kažnjavanja - izjavio je profesor Tiodorović i dodao da u ovom trenutku ne vredi razgovarati niti sprovoditi zatvaranje.

- Šta da zatvorimo, da li bi to dalo efekta? Zatvaranja u bilo kom smislu ne verujem da će biti - istakao je on i dodao:

- Veliki je otpor sa jedne strane od građana, a sa druge da li mislite da je moguće za svakog građanina postaviti kontrolora ili komunalnog milicionera. Izostalo je oštro kažnjavanje onih koji nisu poštovali mere koje nikada nisu ukinute, a sa druge strane izostala je i individualna odgovornost.

(Blic)

Zapratite Nportal na Fejsbuku

BONUS VIDEO:

Kako je porodiljama obolelim od korona virusa?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest