U ČAST SLAVNIH PREDAKA, BEOGRADOM SE ORILO "TAMO DALEKO": Prizor koji je oduševio sve, pogledajte scene sa Trga Republike (VIDEO)

Novosti online

15. 09. 2021. u 17:40

U SRBIJI i svim mestima gde živi naš narod danas se obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i zastave.

У ЧАСТ СЛАВНИХ ПРЕДАКА, БЕОГРАДОМ СЕ ОРИЛО ТАМО ДАЛЕКО: Призор који је одушевио све, погледајте сцене са Трга Републике (ВИДЕО)

Foto: D. Bjelić

Centralna manifestacija je u Beogradu, gde će se tri defilea, koji kreću od spomenika Karađorđu, Njegošu i Vojvodi Vuku, simbolično stopiti ispred Stefana Nemanje na Savskom trgu.

Na Trgu Republike policijski orkestar je privukao veliku pažnju građana, pogotovo tokom izvođenja omiljene tradicionalne srpske pesme "Tamo daleko", koja govori o stradanju naših vojnika u Prvom svetskom ratu.

Pored konjičke jedinice policije postrojeni su i mladići u uniformama srpske vojske iz Prvog svetskog rata, a nakon "Tamo daleko" orkestar je izveo omiljenu srpsku koračnicu - "Marš na Drinu".

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: D. B.

Foto: D. B.

Foto: D. B.

Foto: D. B.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (18)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina