BROJ zainteresovanih maturanata za upis na katedre srpskog jezika i književnosti na tri domaća fakulteta ove godine znak je potpunog debakla!

Nevena

03.07.2021. 11:22

Nije tačno da mladi ljudi nisu svesni značaja jezika i jezičke kulture. No, kako da žive od svoje pismenosti i kulture? Gotovo je postalo fraza, ali starlete i zadrugari, grandovci, dobijaju auta pare, stanove...Mislim da svi ovi sagovornici u tekstu - dekanka, upravnik Suvajdžić i ostali, teško da zajedno zarađuju kao Kija Kockar, Luna i ostali polusvet. Nisu krivi svi mladi kad je, evo Aca Lukas objavio knjigu, evo je u prvom redu u knjižari! Biće to možda lektira umesto Dostojevskog i Jove Jovanovića Zmaja.

Student

03.07.2021. 12:09

U Novom Sadu je ove godine upisan duplo veći broj studenata nego u Beogradu, tako da ovaj članak nije tačan. Nisu tačni ni razlozi profesora Boška Suvajdžića o tome zašto je zainteresovanost mala. Naprotiv, ima je, što možemo videti po broju upisanih u Novom Sadu. Obratite pažnju na prosečan broj godina studiranja na katedrama srbistike i književnosti u Beogradu i na odnos profesora prema studentima. Ljubav prema tradiciji, jeziku i književnosti retko može pobediti želju da se svaki student oseća kao čovek, a ne niže biće. Nadam se da će se stanje popraviti što pre, kako bismo sačuvali ovo bogato nasleđe koje pati za omladinom.