ANALITIČAR PREDRAG KALEZIĆ: Trijumvirat Đukanović, Brajović i Konjević nema potencijal da uspe

Novosti online

25. 04. 2021. u 08:23

APSOLUTNO je neprihvatljivo da Milo Đukanović bude na čelu suverenističke grupacije u Crnoj Gori, jer patriotska i suverenistička ideja nikada nije iskreno bila ideja koja je stanovala u programima Đukanovićevog DPS-a. Ovo kažem sa pozicije izvornog crnogorskog suvereniste koji je vaspitavan i izgrađen kao ličnost u duhu crnogorske tradicije i početkom devedesetih podržavao sam Liberalni savez Crne Gore. To je učestvujući u emisiji Patriotske igre na Televiziji A1 rekao politički analitičar Predrag Kalezić.

АНАЛИТИЧАР ПРЕДРАГ КАЛЕЗИЋ: Тријумвират Ђукановић, Брајовић и Коњевић нема потенцијал да успе

Foto: Jutjub/Printskrin

Kalezić tvrdi da politički trijumvirat koji se pokušava uspostaviti na čelu suverenističke grupacije, a koji čine Đukanović, Brajović i Konjević nema potencijal da uspe i osnaži svoju grupaciju u crnogorskoj politici. Oni ne mogu predvoditi crnogorski blok i zato očekujem korake i inicijative za formiranje novih opcija na toj strani spektra, rekao je Kalezić.

Afera funkcionerskih stanova je otužna slika bivšeg režima

Kalezić kaže da je DPS koristio nameštenja svojih funkcionera u svrhu ostvarenja njihovih ličnih interesa i da pristojan čovjek takvu praksu ne razume. On je u emisiji pokazao dokument koji je poslužio kao osnova za legalizaciju raspodele nekretnina, a koji mu je dostavio jedan iskreni crnogorski patriota. Reč je o Zakon o održavanju stambenih zgrada preko kojeg je nađen zakonski osnov za raspodelu stanova.

Kalezić je saglasan da se u slučaju funkcionerskih stanova radi o pokušaju ozakonjenja otimačine i da je to slučaj klasične zloupotrebe državnih resursa.

Krivokapić nije bio pravi izbor za poziciju predsednika Vlade

Teško je odrediti rok trajanja Krivokapićeve Vlade, ali se sa sigurnošću može reći da je ta Vlada u stalnoj defanzivi, saopštio je Kalezić. Za pet meseci Vlada nije dala očekivane rezultate, ona još uvek nema poluge vladanja u svojim rukama.

Kalezić misli da je velikom broju građana jasno da Krivokapić nema taj politički habitus da bi mogao da vodi Vladu. On tvrdi da Zdravku Krivokapiću fali političkog znanja, odlučnosti, pronicljivosti, mudrosti i socijalne inteligencije na kraju krajeva.

Težinu okova Vlade na sebe je preuzeo Dritan Abazović

Kalezić smatra da svojim delovanjem Dritan Abazović pokazuje da ima i političkog šarma, mudrosti i političke hrabrosti. Abazović prihvata ne sebe najškakljivije stvari i sposoban je da napravi iskorak. Za Crnu Goru bi bio dobar iskorak da Abazović bude biran i za predsednika Vlade.

Odnosi između Crne Gore i Srbije

Upitan o stanju odnosa između Crne Gore i Srbije, Kalezić kaže da su odnosi između građana dve države tradicionalno dobri, ali da ni u novim okolnostima posle 30. avgusta politički odnosi nisu popravljeni. Na konstataciju da je za tri decenije Đukanović ispratio mnoge srpske predsednike i da je možda stiglo vreme da jedan srpski predsednik isprati Đukanovića u političku penziju, Kalezić je rekao da je za njega ključno to što je probuđeni crnogorski građanin na izborima razvlastio DPS Mila Đukanovića.

(Borba.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

FRANKAKREDIT

25.04.2021. 18:48

Pozdrav svima vama, molim vas, ne ako vaša banka odbije dati zajam ovdje je sjajan ideal za vas, želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedočenju. Zajam sam dobio 1. siječnja 2021. preko gospođe Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65 000 eura i bio sam sretan. Ako vam treba zajam za vaš najbolji interes, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki e-poštom: {vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com} (WhatsApp: +16014560144)