MILO SE NUDI BEČIĆU I DRITANU: Polovni DPS raspisao oglas za novog koalicionog partnera

V. K.

13. 04. 2021. u 22:40

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović rekao je da "vidi kapacitet" za savezništvo sa GP Ura i Demokratama.

МИЛО СЕ НУДИ БЕЧИЋУ И ДРИТАНУ: Половни ДПС расписао оглас за новог коалиционог партнера

Foto: EPA

Na pitanje ko bi mogao biti saveznik DPS-a u nekoj novoj koaliciji, rekao je da je jasno ko su im saveznici, a to su oni koji su ostali saveznici i nakon što ne vrše vlast.

- U vladajućoj koaliciji postoji apsolutno dominacija DF-a, sa kojim nema nikakavog partnerstva. Može se neko pitati otkuda nada da među saveznicima takve politike tražimo saveznike. Ja ipak prepoznajem neke demokratske kapacitete među Demokratama i u GP URA. Njihove politike su u raskoraku, gde ih u savezništvo sa DF-om vodi osećaj ugroženosti od DPS-a, i ne mislim da je dugoročno održiv takav raskorak - kazao je Đukanović, izražavajući nadu da je moguće doći do šire koalicije koja bi bila blagotvorna za Crnu Goru.

- Treba dati šansu, a mislim da ćemo je veoma brzo institucionalizovati. Mislim da je vreme kada se Crna Gora delila na suvereniste i unioniste ostalo iza nas. Crna Gora se danas deli na one koji je vide u Evropi i one koji je vide na vanevropskom koloseku. Moje je uverenje da će doći vreme da nam se na toj platofrmi priključuju i druge partije od koje su neke sada u vlasti, poručio je Đukanović, poručujući da u  Crnoj Gori nema nikakvog antisrpstva, već se borimo sa pokušajima velikosrpstva da poništi crnogorski identitet - rekao je on za RTCG.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!