PREDUHITRILI UBICE: Uhapšen osumnjičeni za formiranje kriminalne organizacije

B. DABIĆ

26. 09. 2020. u 19:45

ПРЕДУХИТРИЛИ УБИЦЕ: Ухапшен осумњичени за формирање криминалне организације

Foto Ilustracija

POLICIJA u Baru sprečila je ubistvo koje je planirala kriminalna grupa, a u iznajmljenom stanu u Makedonskom naselju pronađena je puška sa optičkim nišanom, kao i telefoni sa inostranim karticama sa najvišim stepenom kripto - zaštite.

Zasada policija ne otkriva identitet osobe ili više njih čija likvidacija je bila planirana. Uhapšen je Boris Pejović (32) iz Podgorice osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva.

"AUDI" UKRADEN U BEOGRADU

DOSADAŠNjA istraga upućuje na sumnju da je B. P. tokom 2019. godine neovlašćeno nabavio dve automatske puške, sa dva okvira od po 28 metaka. Navedeno oružje je 14. decembra 2019. godine u Borskoj ulici u Baru, pronašla policija u parkiranom "audiju A6". U vozilu su pronađena i dva plastična kanistera sa 40 litara benzina, namenjenih za paljenje vozila posle izvršenja krivičnog dela. Iz policije kažu da je "audi A6" ukraden 2016. u Beogradu.

Kako navode iz policije, Pejović kao član kriminalne organizacije koja je formirana sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih dela protiv života i tela, nabavio je i direktnim izvršiocima Marku Pavićeviću (28) iz Danilovgrada i Vuku Orlandiću (24) iz Bara, predao pušku izbrušenog fabričkog broja, sa optičkim nišanom. Kako su saopštili iz policije, puška je bila namenjena za ubistvo.

- Osumnjičeni M. P. i V. O. su, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao članovi kriminalne organizacije pripremali izvršenje teškog krivičnog dela protiv života i tela na štetu pripadnika suprotstavljene kriminalne grupe, lišeni slobode 10. marta ove godine - saopšteno je iz policije. - Osim nabavke vatrenog oružja, za potrebe izvršenja krivičnog dela ukrali su "golf" u Ulcinju. To vozilo su planirali da zapale nakon realizacije kriminalnog plana.

Članovi ove kriminalne organizacije su u Baru posedovali "štek stan", navode iz UP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)