PREDUHITRILI UBICE: Uhapšen osumnjičeni za formiranje kriminalne organizacije

B. DABIĆ

26. 09. 2020. u 19:45

POLICIJA u Baru sprečila je ubistvo koje je planirala kriminalna grupa, a u iznajmljenom stanu u Makedonskom naselju pronađena je puška sa optičkim nišanom, kao i telefoni sa inostranim karticama sa najvišim stepenom kripto - zaštite.

ПРЕДУХИТРИЛИ УБИЦЕ: Ухапшен осумњичени за формирање криминалне организације

Foto Ilustracija

Zasada policija ne otkriva identitet osobe ili više njih čija likvidacija je bila planirana. Uhapšen je Boris Pejović (32) iz Podgorice osumnjičen za stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksploziva.

"AUDI" UKRADEN U BEOGRADU

DOSADAŠNjA istraga upućuje na sumnju da je B. P. tokom 2019. godine neovlašćeno nabavio dve automatske puške, sa dva okvira od po 28 metaka. Navedeno oružje je 14. decembra 2019. godine u Borskoj ulici u Baru, pronašla policija u parkiranom "audiju A6". U vozilu su pronađena i dva plastična kanistera sa 40 litara benzina, namenjenih za paljenje vozila posle izvršenja krivičnog dela. Iz policije kažu da je "audi A6" ukraden 2016. u Beogradu.

Kako navode iz policije, Pejović kao član kriminalne organizacije koja je formirana sa ciljem izvršenja neodređenog broja teških krivičnih dela protiv života i tela, nabavio je i direktnim izvršiocima Marku Pavićeviću (28) iz Danilovgrada i Vuku Orlandiću (24) iz Bara, predao pušku izbrušenog fabričkog broja, sa optičkim nišanom. Kako su saopštili iz policije, puška je bila namenjena za ubistvo.

- Osumnjičeni M. P. i V. O. su, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao članovi kriminalne organizacije pripremali izvršenje teškog krivičnog dela protiv života i tela na štetu pripadnika suprotstavljene kriminalne grupe, lišeni slobode 10. marta ove godine - saopšteno je iz policije. - Osim nabavke vatrenog oružja, za potrebe izvršenja krivičnog dela ukrali su "golf" u Ulcinju. To vozilo su planirali da zapale nakon realizacije kriminalnog plana.

Članovi ove kriminalne organizacije su u Baru posedovali "štek stan", navode iz UP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)