ČEKA SE IZRUČENJE LJUBOMIRA LAZIĆA: Uskoro suđenje za ubistvo Željka Pavkova u Bijelom Polju

M. S.

15. 08. 2020. u 06:45

SUĐENjE Elvisu Ćatoviću (32) iz Bijelog Polja, zbog sumnje da je ubio nekadašnjeg pripadnika JSO Srbije Željka Pavkova (47), iz Srbobrana, u prigradskom naselju Potkrajci, konačno bi trebalo da počne 14. septembra u Višem sudu u Bijelom Polju.

ЧЕКА СЕ ИЗРУЧЕЊЕ ЉУБОМИРА ЛАЗИЋА: Ускоро суђење за убиство Жељка Павкова у Бијелом Пољу

Privođenje Elvisa Ćatovića i ubijeni Željko Pavkov

Optužnicom Višeg državnog tužilaštva, Ćatoviću se stavlja na teret da je 13. avgusta 2018. godine, nadomak svoje kuće, ubio Pavkova i pokušao da ubije i Ljubomira Lazića (46) iz Zemuna. Istom optužnicom, on se tereti i za krivično delo nedozvoljenog držanja oružja.

Suđenje je nekoliko puta otkazivano, zbog neodazivanja Lazića pozivima. Međutim, on je nedavno uhapšen u BiH, pa se očekuje njegova ekstradicija u Crnu Goru, odakle je posle pucnjave u Potkrajcima odlukom crnogorskog pravosuđa pušten iz pritvora, pod prilično čudnim okolnostima.

Šta se sve dešavalo u blizini kuće Ćatovića i zbog čega su Pavkov i Lazić kobne večeri došli na to mesto, ilegalno ulazeći u Crnu Goru, zasada nije jasno. Optužnicom se tvrdi da je Ćatović jednim metkom ubio Pavkova, dok je Lazića pogodio u leđa, zbog čega je ovaj završio u bolnici. Tužilaštvo tereti i Lazića, tvrdeći da je u uračunljivom stanju sa umišljajem pokušao da ubije Ćatovića, ispalivši više hitaca iz pištolja, od kojih je jedan okrznuo Bjelopoljca.

Da je u celom događaju bilo dosta kontroverzi, pokazalo je i puštanje na slobodu Lazića, koji se teretio da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Na saslušanju kod tužioca on je izjavio da kod sebe nije imao pištolj, niti da je pucao iz oružja sa prigušivačem kako je tvrđeno, a koji je kasnije sa još jednim pištoljem iste marke pronađen pored beživotnog tela Pavkova, što je potvrdila i parafinska rukavica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)