BOJKOTUJU DRUGI KRUG IZBORA ZA PREDSEDNIKA: Stara garda Liberalnog saveza Crne Gore neće glasati za ,"šeika sa Čeva"!

V.K.

30. 03. 2023. u 19:06

IAKO je izvestan izborni poraz šeika sa Čeva, ne dižemo tako lako ruku za nekog drugog. Priželjkujemo promene i nove ljude, ali podršku ne možemo dati na lepe oči - poručuju "gardisti" sa Cetinja.

БОЈКОТУЈУ ДРУГИ КРУГ ИЗБОРА ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Стара гарда Либералног савеза Црне Горе неће гласати за ,шеика са Чева!

DPS

Stara garda Liberalnog saveza Crne Gore oglasila se povodom predsedničkih izbora koji će biti održani u nedelju, 2. aprila.

- U drugom krugu predsedničkih izbora u našem malom Montenegru plasirali su se kandidat DPS-a i aktuelni predsednik, Milo Đukanović i kandidat Evrope sad, Jakov Milatović. Predsednik Đukanović je za vreme trajanja svoje vladavine devastirao Crnu Goru, a posebno liberalno Cetinje, razorio je moralnu i ekonomsku supstancu našeg grada. Niko nije kriv više od njega, osim nas samih koji smo mu sve to dozvolili. U poređenju sa svim ostalim političkim kandidatima, aktuelni predsednik je ubedljivo najneprihvatljiviji od svih - poručuju iz Stare Garde LSCG.

Navode da "Stara Garda LSCG nije toliko zainteresovana za izbor nekog drugog, koliko je protiv izbora istog".

- Odlazeći predsednik je svoju promociju na Cetinju održao u nekad elitnom i prestižnom Hotelu Grand, kojeg je pljačkaškom privatizacijom dislocirao u vlasništvo svog intimusa. Skup je održan uz upotrebu agregata, jer je hotelu odavno isključena struja zbog neizmirenih obaveza. To je prava slika naše evropske stvarnosti - poručuju "gardisti".

Saopštavaju da Stara Garda LSCG želi da pruži svoj skromni doprinos u odlasku predsednika Đukanovića, kojeg u himni Stare Garde LSCG "nazivaju pravim imenom."

- Ne prihvatamo politički autoritet tog čoveka i isti za nas predstavlja daleku političku prošlost. Ipak, i pored toga, Stara Garda LSCG neće izaći u drugi krug predsedničkih izbora. Iako je izvestan izborni poraz šeika sa Čeva, ne dižemo tako lako ruku za nekog drugog. Priželjkujemo promene i nove ljude, ali podršku ne možemo dati na lepe oči. Valja podsetiti da smo, takođe, iz svojih razloga bojkotovali i parlamentarne izbore od 30. avgusta. Čuvajući svoju osobenost i izvorne političke principe čuvamo sopstvenu normalnost. Ona nam je mnogo važnija od političke sudbine prvog “komite” Dubaija – navodi se u saopštenju Stare garde Liberalnog saveza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a