DOLAZE BOLJA VREMENA ZA LJUDE U CRNOJ GORI: Predsednički kandidat DF Andrija Mandić na promociji u Pljevljima (FOTO, VIDEO)

M. D.

10. 03. 2023. u 21:57

PREDSEDNIČKI kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić na promociji u Pljevljima poručio je da dolaze bolja vremena za ljude u Crnoj Gori, da je potrebno pomirenje, ali uz to i ekonomski razvoj i progres.

ДОЛАЗЕ БОЉА ВРЕМЕНА ЗА ЉУДЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Председнички кандидат ДФ Андрија Мандић на промоцији у Пљевљима (ФОТО, ВИДЕО)

Foto: M.Drobnjak

Mandić je naglasio da je DF postigao dobre rezultate gdje god su njegovi funkcioneri imali pozicije, u svim državnim firmama. 

- Rezultati su dobri jer više nema da se krade, nema korupcije. Ljudi se zapošljavaju i hoćemo da nastavimo tim tempom, jer hoćemo da pokažemo i dokažemo Crnoj Gori da može da se upravlja domaćinski - rekao je Mandić. 

On je kazao da sada kada je Đukanović pao „nećemo da budemo kao on, već idemo prema poštenim i časnim ljudima, nudimo ruku pomirenja i saradnje“. 

- Spreman sam večeras da potpišem dokument da ako neko od mojih konkurenata, Bečić ili Milatović, prođe u drugi krug, sa DF-om se stavljamo na raspolaganje. Ali očekujemo da i oni potpišu taj dokument - rekao je Mandić. 

Lider DNP-a Milan Knežević rekao da slike iz Pljevalja najbolje svedoče o tome jesu li zabranjene trobojke na skupovima DF-a. On je naglasio da DF ostaje posvećen borbi za slobodu. 

- Nikada nismo bili spremni da izdamo, da pokleknemo, i nikad nemojte da sumnjate da je Demokratski front uz vas. Nikada ne sumnjajte u one koji su godinama protestovali na ulicama, kojima su hapsili članove porodica - rekao je Knežević.

On je kazao za Mila Đukanovića mogu da glasaju Vesna Medenica i Blažo Jovanić. Kazao je da su predstavnici DF-a svojim životima svedočili borbi.  Funkcioner DF-a Milan Lekić rekao je da Pljevljaci imaju razlog da podrže Mandića, jer je Mandić uvek ohrabrivao pljevaljske funkcionere da pomažu građanima, posebno omladini.

- Za četiri godine, neće biti nezaposlenih u Pljevljima - rekao je Lekić. 

Predsednik SNP-a Vladimir Joković rekao je da je izbor na predsedničkim izborima 19.marta lak, i da je Andrija Mandić novi predsednik Crne Gore.

- Urađeno je mnogo, ali smenom Đukanovića proces promene vlasti biće finalizovan - rekao je Joković. 

Čelnik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da ne čude napadi na Andriju Mandića. 

- Jer je jasno da se otvara put da neko ko se javno izjašnjava da je Srbin, bude predsednik Crne Gore. Tu je problem. Ali je to pitanje koje je civilizacijsko, nešto mnogo važnije od izbora - rekao je Milačić. 

Vesna Bratić podržala kandidaturu Mandića

Ministarka prosvete u 42. Valadi CG ili Vladi Zdravka Krivokapića, Vesna Bratić, na konvenciji u Pljevljima podržala je kandidaturu Andrije Mandića na predstojećim izborima za predsednika CG.

Ona je naglasila da je kao nestranačka ličnost ušla u Vladu Zdravka Krivokapića da ni danas nije članica nijedne političke partije ali se u  prdizbornu kampanju uključila zbog lažnog doživljaja  da smo, kako je kazala,“ 30. avgusta 2020. godine u potpunosti osvojili slobodu i da je borba završena“.

-Da smo tada i zaista osvojili slobodu  kao što objektivno nismo  sinoć na RTVCG Đukanovića ne bi gledali kao prdsedničkog kandidata,  nego u nekom drugom svojstvu, a mi smo ne samo to gledali nego i slušali kako nam opet govori  o tobožnjoj ugroženosti države i evropskog puta-kazala je Bratić.

-Odavno je to lice , koje bi umesto zlatnih ramova trebalo da krasi državne i, daj Bože, međunarodne potjernice, sebe izjednačio i sa državom i sa evropskim putem. Država to sm ja on je izgovorio i pre 2006. godine a partija, to je sve, još i ranije. Usuđujem se reći da sam u 42. Vladi, njemu i njegovim sledbenicima pokazala da partija nije sve, da njegova partij nije sve i da će prema tome ko će, naprimer upravljati nad radom  obrazovnih ustanova neće odlučivati on i njegovi na sastancima i sednicama komiteta, kazala je Bratić.

Ona je kazala da ovi izbori jesu odsudni i da je jedino to u čemu je Đukanović u pravu.

-On sebe brani i neka se brani a nama je da mu pokažemo  da je njegovoj strahovladi došao kraj.Pitanje  je šta je nastavak ove naše zajedničke  i ko za početak treba da nas vodi. Ja sam bez svake sumnje Andrija a verujem da i vi to znate -kazala je Bratić.

Ona je istakla da je ponosna Srpkinja i ponosna građanka Crne Gore ali Crne Gore koja mora da bude država svih njenih građana a predsednik da je čuva kao što  Andrija hoće.

- Andrija ima dovoljno snage , hrabrosti, istrajnosti i iskustva da nas povede jednim takvim putem na kome se ne odričemo tradicije, naprotiv, ali na kome ne odbijamo sve ono  dobro što može da donese budućnost koju ćemo zajedno da gradimo, zaključila je Bratić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!