BAKA NEZAKONITO SNIMALA UNUKE KOJE VRIŠTE I PLAČU? Oglasili se nadležni o oduzimanju dece u Budvi (VIDEO)

I.D.S.

30. 11. 2022. u 16:06

U PREUZIMANjU dece od bake Sanje Mijušković zaposleni u Centru za socijalni rad u Budvi nisu napravili ikakav propust.

БАКА НЕЗАКОНИТО СНИМАЛА УНУКЕ КОЈЕ ВРИШТЕ И ПЛАЧУ? Огласили се надлежни о одузимању деце у Будви (ВИДЕО)

Foto: MRSS

Sa druge strane, bili su onemogućeni da rade svoj posao i obezbede sigurno okruženje za decu i sa njima razgovaraju. Istovremeno, objavljivanjem videa na kojem devojčice vrište i plaču, a vide se njihova lica, grubo je prekršeno njihovo pravo na privatnost.

Ovo poručuju iz Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore, a povodom na društvenim mrežama uživo emitovanog videa, koji je Mijuškovićeva objavila u trenutku kada socijalna služba i policija pokušavaju da preuzmu decu i nju privedu. Na snimku se vidi kako dve devojčice histerično plaču zbog odvajanja od bake, a time je, navode iz resora na čijem čelu je Admir Adrović, grubo prekršeno njihovo pravo na privatnost.

- U konkretnoj situaciji onemogućeno je sprovođenje izvršenja sudske presude. Shodno situaciji, policija koja je takođe uključena u postupak izvršenja, pokušala je da, pre svega, obezedi uslove za izvršenje i rad stručnih radnika – naveli su iz ministarstva.

Ističu i da u pomenutom slučaju ne vide da su socijalni radnici napravili bilo kakav propust i naveli da, kada je u pitanju izvršenje sudske presude, uloga centra za socijalni rad zasniva se na pružanju podrške i zaštiti interesa maloletne dece tokom prinudnog izvršenja, a da sam proces organizacije i planiranja postupka nije u nadležnosti centra za socijalni rad.

@rhinokid013

Prvi dio potresnog videa.Djevojčice Sara i Đina Mijušković se protivno svojoj volji odvode kod majke, uprkos činjenici da su imale višestruke povrede u više navrata zbog kojih je majka prijavljivana.Nažalost, institucije Crne Gore ćute🙂

♬ original sound - Lion's son

Iz tog resora nisu odgovorili na pitanja “Novosti” po kojem osnovu su deca sada kod roditelja koji zvanično nema starateljstvo nad njima, da li se razmatra mogućnost da privremeno o njima brine hraniteljska porodica, da li je moguće da nakon izlaska iz pritvora o devojčicama ponovo brine baka, kao i kakve dalje korake će nadležne institucije preuzeti u cilju zaštite dva deteta.

Podsećamo, Sanja Mijušković, baka dve devojčice, koja je staratelj dok im je otac na poslu van države, snimala je uživo izvršenje sudske presude i objavila na društvenim mrežama. Na snimku se vidi da su tu policajci, socijalni radnici i deca. Od javnosti je tražila pomoć, tvrdeći da je višegodišnja žrtva sudije Osnovnog suda u Kotoru, Veljka Bulatovića. Deci tom prilikom govori da ide u zatvor, a one kod svoje majke, dok devojčice sve vreme vrište i plaču, ne želeći da se odvoje od nje.

Iz nadležnog suda je ranije rečeno da su prilikom svakog pokušaja da se sprovede izrečena mera, odnosno omogućavanje kontakta dece sa majkom, to ometano, a deca podstrekivana od strane babe.

- Između ostalog, malodobna deca koriste termin ,,privremena mera“ i pozivaju se na navedeni pravni institu. Psiholog je naveo da su deca unapred instruisana i da nije pokušano da se ona pripreme za izvršenje, jer poznaju mnogo elemenata koje ne treba da poznaju – rečeno je iz suda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere