BAKA U ZATVORU, DECA KOD MAJKE: Detalji skandala u Budvi - Sud tvrdi da su uplakane devojčice izmanipulisane

I. D. S.

29. 11. 2022. u 08:30

DECA koja plaču i vrište, ne želeći da se odvoje od bake, scena je koja je uznermirila mnoge prethodnih dana.

БАКА У ЗАТВОРУ, ДЕЦА КОД МАЈКЕ: Детаљи скандала у Будви - Суд тврди да су уплакане девојчице изманипулисане

Printscreen/Tik Tok

Potresan video, uživo je emitovala Sanja Mijušković iz Budve, u trenutku kada su radnici Centra za socijalni rad došli da njene unuke odvedu kod majke Maje Mijušković, a nju smeste u pritvor. U snimku tvrdi da deca trpe nasilje i ne žele da vide majku, te moli institucije da reaguju. Da stvarno stanje nije kao na snimku, tvrde u kotorskom Osnovnom sudu, gde napominju da baka mesecima odbija da postupi po rešenju i omogući da devojčice vide svoju majku, a da decu instruiše kako bi vriskom sprečila da se postupi po rešenju.

Ipak, šta je posredi, te ko je zakazao u ovom slučaju, nije još utvrđeno. Zasada je sigurno samo da su deca sa majkom, dok je njihovoj baki određen pritvor od 30 dana.

Sanja Mijušković se na snimku obratila javnosti i molila za pomoć, tvrdeći da njena porodica godinama trpi zlostavljanje sudije Osnovnog suda u Kotoru Veljka Bulatovića.

Navodi da je pomenuti sudija, uprkos činjenici da je podnesen zahtev za njegovo izuzeće, doneo rešenje kojim joj je odredio zatvor u trajanju od 30 dana, kako bi se deca povela kod majke, jer je otac zbog posla, van zemlje.

Iz kotorskog suda tvrde drugačije. Kako navode, Mijuškovićeva mesecima odbija da postupi po rešenju tog suda da deci omogući viđenje sa majkom u Centru za socijalni rad, dok je zahtev za izuzeće sudije, dodaju, odbijen rešenjem donetim u septembru, a prinudno izvršenje pokušavano je četiri puta od tada. Kako se dodaje, u subotu je psiholog obavio razgovor sa malodobnom decom i ona su predata majci do dalje odluke suda.

Na društvenim mrežama se oglasila i majka devojčica, Maja Mijušković, navodeći da je dokazano da nikada nije zlostavljala decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO ĆE DA NAPIŠE REZOLUCIJU O SRPSKIM ŽRTVAMA U SREBRENICI? Porodice žrtava ogorčene sramnim planovima dela međunarone zajednice