PROTEST GRAĐANA ISPRED BARSKE BOLNICE: Urađena ekshumacija i obdukcija tela preminule porodilje

B. Dabić

06. 11. 2021. u 19:53

SUPRUG preminule porodilje Ajle Šukurica Hot (27) Zlatan Hot kazao je večeras da je urađena ekshumacija i obdukcija po nalogu nadležnih sudskih organa.

ПРОТЕСТ ГРАЂАНА ИСПРЕД БАРСКЕ БОЛНИЦЕ: Урађена ексхумација и обдукција тела преминуле породиље

Foto B. Dabić

Porodilja Hot je preminula 21.oktobra u Kliničkom centru Crne Gore, dva dana nakon što je carskim rezom u Opštoj bolnici Bar na svet donela svoje treće dete.

Ispred Opšte bolnice Bar večeras je održan drugi mirni protest grupe građana „I ja sam jedna od mnogih/Svi smo mi Ajla“ i nevladinog sektora povodom pritužbi na rad u Opštoj bolnici Bar.

Suprug preminule porodilje Ajle Šukurice Hot (27), Zlatan Hot istakao je da nakon sastanka sa menadžmentom Opšte bolnice Bar nije rekao da nema zamerki na rad u ovoj ustanovi.

Prema rečima Zlatana Hota nadležni sudski organi su naložili da se uradi ekshumacija i obdukcija. Hot je okupljenim građanima i predstavnicima nevladinog sektora ispričao šta je porodica preživljavala tokom kobnog dana , kako nisu satima imali komunikaciju sa lekarima.

Foto B. Dabić

Tekst potpisa

-Četri sata smo sedili ispred operacione sale i nismo imali ni jednu informaciju, zatim lekar koji je operisao, lekar koji je vodio trudnoću nam kaže da je sve u redu, i da više nije životno ugrožena, da možemo da idemo kući i da ne brinemo, ispričao je pored ostalog Hot dodajući: „Ujutro su nam rekli da nema uslova da se leči u ovoj bolnici, da su dali sve što su mogli i odlučili da je pošalju za KCCG. Dva sata smo čekali dokumentaciju. Ne može se reći da nemamo zamerke na rad u Opštoj bolnici Bar.

- Ne mogu da ne spomenem lekare iz Podgorice koji su nas 20 minuta ubeđivali da obdukcija ipak neće biti potrebna, da sve što se uradilo, uradilo se u Baru, kazao je Hot.

Ispred Grupe građana Nikolina Aprović kazala je da su se građani okupili na drugom protestu ispred Opšte bolnice kako bi iskazali revolt zbog „katastrofalnog stanja u ovoj ustanovi“. Sara Kastratović navela je da tokom jučerašnjeg sastanka sa menadžmentom Opšte bolnice Bar sumnjaju u iskrenost njihovih navoda. Ona je istakla da neće odustati ni po koju cenu.

Grupa građana „I ja sam jedna od mnogih/Svi smo mi Ajla“ je najavila nastavak protesta i u Podgorici, 12. novembra ispred ministarstva zdravlja.

Radonjić - lekar mi je tražio da mu se revanširamo

Ispred grupe 19 NVO Mitar Radonjić je kazao da je pre 10 godina njgov otac imao moždani udar, hospitalizovan je u Opštoj bolnici Bar.

-Drugog, trećeg dana meni je prišao jedan od lekara ove bolnice, a i danas radi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, i hladnokrvno rekao- Mi smo vašeg oca više puta spašavali, red bi bio da se maker malo revanširate. Ja te reči pamtim i danas, deset godina kasnije. Tada sam mu rekao - u redu. Imao sam nešto novca i dao sam mu. To je bilo oko 11 sati ujutro, a moj otac je istog dana, oko 18 časova, preminuo. Preminuo je u smeni lekara kome sam dao novac, kazao je Radonjić dodajući da ukoliko menadžment i nadležne bude interesovalo saopštiće im ime tog lekara.

-To je jedan od razloga zašto podržavam ove proteste. Takođe, želimo nezavisnu, eksternu istragu jer znamo kako se te interne istrage završavaju. Mi to više nećemo dozvoliti, kazao je Radonjić i istakao da okupljeni građani ispred Opšte bolnice Bar zaslužuju da im se neko obrati.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna