BESPLATNE KARTE ZA TUNEL SOZINA: Opština Bar izdvaja 50.000 evra za meštane Crmnice

B. Dabić

17. 10. 2021. u 22:12

PORED meštana Crmnice koji rade u Baru, i vlasnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva te registrovani izdavaoci privatnog smeštaja na ovom području biće na listi za beplatan prolazak vozilima kroz tunel Sozina, koji za putnička vozila u jednom pravcu košta 2,5 evra.

БЕСПЛАТНЕ КАРТЕ ЗА ТУНЕЛ СОЗИНА: Општина Бар издваја 50.000 евра за мештане Црмнице

TROŠAK Ulazak u tunel Sozina , Foto Monteput.me

Opština Bar rebelansom budžeta izdvaja 50.000 evra za subvencije za kupovinu mesečnih karata za nesmetan prolazak kroz tunel Sozina meštanima Mesne zajednice Crmnica. Na ovaj način Opština će relaksirati meštane ogromnih nameta koji imaju pri svakodnevnom, ili čestom prolasku kroz tunel Sozina zbog obavljanja redovnog posla, poljoprivrednih ili drugih obaveza.

-Opština će tražiti od Saveta Mesne Zajednice da se ove godine dodatno proširi lista kategorija meštana koji će imati mogućnost da ostvare ovo pravo. Kategorije kojima bi se proširenjem omogućilo ovo pravo su, osim lica koji obavljaju redovan posao dodatno i vlasnici registrovanog poljoprivrednog gazdinstva te registrovani izdavaoci privatnog smeštaja na ovom području. Obzirom da meštani MZ Crmnica više godina nailaze na nerazumevanje menadžmenta “Monteputa”, lokalna uprava je više puta isticala da razumije potrebe meštana koji su pod ogromnim opterećenjem. Dodatno, ove godine je izostala subvencija koju je prošle godine “Monteput” obezbedio za meštane u iznosu od 30.000 evra, što dodatno usložnjava njihov položaj, naveli sui z Opštine Bar.

Svesni činjenice da ponuđeno rešenje samo kratkoročno rešava višegodišnju problematiku meštana, lokalna uprava nastaviće da podržava zahtjeve građana ovog dela opštine i stav da je neophodno sistematski rešiti ovaj problem kroz značajno smanjenje cena prolaza kroz tunel Sozina, ili čak potpuno ukidanje naplate za navedene kategorije stanovništva.

U vremenu kada svedočimo opštoj ekonomskoj krizi usled epidemije korona virusa, kada beležimo stalna poskupljena osnovnih životnih i drugih potrepština, država bi morala povesti posebno računa da ovakvi nameti postaju neizdrživi za meštane Crmnice koji su prinuđeni da svakog dana prolaze kroz tunel Sozina.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri