PARKOVI UMESTO PAKETIĆA: Novac od novogodišnjih darova za najmlađe preusmeren na Čukarici na gradnju dva manja igrališta

G. N.

10. 03. 2022. u 06:47

U NAREDNIH nekoliko dana, na opštini Čukarica očekuju se obimni radovi na izgradnji dve dečje oaze u naselju Filmski grad. Sredstva za parkove namenjene igri najmlađih preusmerena su od dečjih novogodišnjih paketića, čija je podela početkom ove godine izostala zbog nepovoljne epidemijske situacije. Reč je o iznosu od deset miliona dinara.

ПАРКОВИ УМЕСТО ПАКЕТИЋА: Новац од новогодишњих дарова за најмлађе преусмерен на Чукарици на градњу два мања игралишта

Arhiva

Čukaričani čiji su mališani ove godine ostali uskraćeni za opštinske darove, koji su se tradicionalno delili u prostorijama lokalne samouprave, raspitivali su se kod čelnika šta će biti sa novcem. Iz Opštine su dobili potvrdu da su sredstva preusmerena, da je u prethodnom periodu sproveden postupak javne nabavke i da je zaključen ugovor sa izvođačem radova. Kako su i za "Novosti" potvrdili iz ovog dela grada, početak radova očekuje se narednih dana, a rok za izgradnju dečjih parkova je četiri nedelje.

- Parkovi će se nalaziti na dve lokacije u naselju Filmski grad, i to u Ulici Arčibalda Rajsa kod broja 7, kao i u Ulici Slobodana Perovića kod broja 6 - rekli su nam iz Opštine Čukarica. - Za izgradnju dečjih parkova obezbeđena su sredstva u iznosu od deset miliona dinara sa PDV.

Igrališta će biti kompletno uređena i opremljena svim potrebnim sadržajima, kao što su nove sprave, tartan podloge za bezbednu igru najmlađih, kao i adekvatne klupe i đubrijere. Parkovi će po završetku svih planiranih radova biti i sertifikovani u skladu sa standardima, navode u GO Čukarica.

Inače, odluka o preusmeravanju sredstava,sa pozicije nabavke dečjih paketića na poziciju izgradnje i uređenja dva dečja igrališta, sadržana je u rebalansu budžeta, a potom je i usvojena na sednici Skupštine GO Čukarica.

UREĐENjE U ŽELEZNIKU

NA inicijativu stanovnika Železnika i Gradske opštine Čukarica, ekipe JKP "Zelenilo Beograd" pre nekoliko dana započele su radove na obnovi međublokovske površine u Ulici Stjepana Supanca od broja 2 do 18 u ovom čukaričkom naselju.

Prostor koji će dobiti potpuno novi izgled obuhvata površinu od 14.028 metara i na njoj će biti izgrađena dva dečja igrališta, teretana na otvorenom, teren za rekreaciju i kutak za miran odmor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana