PREDUZETNICIMA VIŠE OD 29 MILIONA DINARA: Sekretarijat za privredu i ove godine daje subvencije

G. N.

01. 03. 2022. u 14:17

SEKRETARIJAT za privredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji glavnog grada za ovu godinu. Iz budžeta je izdvojeno više od 29 miliona dinara, a pravo na subvencije imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije prestonice. Javni konkurs je otvoren do 15. marta.

ПРЕДУЗЕТНИЦИМА ВИШЕ ОД 29 МИЛИОНА ДИНАРА: Секретаријат за привреду и ове године даје субвенције

Nagrađen dobitnik sa pijace Đeram, Objavljeno u dodatku "Preduzetnik" 23. 02. 2022.

Predmet konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava privrednim subjektima u maksimalnom iznosu od milion dinara za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava, odnosno mašina i opreme. Preduzetnici su u obavezi da zaposle jednog nezaposlenog lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, na period od minimum jedne godine.

- Sredstva su namenjena za afirmaciju rodne ravnopravnosti, zapošljavanje nezaposlenih lica, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, zatim za pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti - istakao je sekretar Milinko Veličković.

On je podsetio da Sekretarijat za privredu već godinama sprovodi ovu aktivnost direktnom podrškom mikro, malih privrednih subjekata, kao i preduzetnika za proširenje sopstvenih kapaciteta, čime se stvaraju uslovi za nova radna mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest