"TAJNOM" PREČICOM IDU DO VOJVODE STEPE: Žitelji voždovačkog naselja znaju kako kolima brže doći do centra

A. V. V.

26. 08. 2021. u 07:52

ŽITELjI voždovačkog naselja Stepa Stepanović "kolateralna su šteta" zbog radova na obnovi saobraćajnica u njihovom komšiluku.

ТАЈНОМ ПРЕЧИЦОМ ИДУ ДО ВОЈВОДЕ СТЕПЕ: Житељи вождовачког насеља знају како колима брже доћи до центра

Foto I. Marinković

Iz i u stambeni blok ne može se mesecima iz pravca Ulice vojvode Stepe jer je ugao sa Kružnim putem raskopan. Čak ni sada kada je završen posao u Save Maškovića i Crnotravskoj. Snalažljivi stanovnici ovog dela grada zato su pronašli privremen, ali poprilično nebezbednan prolaz vozilima do Vojvode Stepe. "Tajnu" prečicu. Ne brine ih ni to što je pojedinim ulicama jasnim saobraćajnim znakom zabranjen prolaz.

Da bi svojim automobilima došli do glavne saobraćajnice na Voždovcu i dalje ka centru grada, voze uskim ulicama gde jedva ima mesta za prolazak jednog četvorotočkaša, a u jednoj od njih stoji i saobraćajni znak za zabranu kretanja u oba smera!

Žitelji Voždovca koji stanuju u ulicima Đure Mađerčića, Florine, Milunke Savić, Omiške, Ljube Vukovića tako svakodnevno muku muče sa gužvom koja se lako stvori na novoj prečici. Vozači iz Stepe Stepanovića, se snalaze, prolaze u oba smera uskih ulica.

Neretko dolazi do "bliskih" susreta, pa tako da bi jedan automobil mogao da prođe, drugi mora da se kreće unazad kako bi mu oslobodio put. A konačno, na ulici koja izlazi na Vojvode Stepe jasno stoji saobraćajni znak za zabranu kretanja vozila u obe trake.

- Mnogo je brže ići uzanim voždovačkim uličicama nego kružiti okolo naokolo - iskren je vozač iz naselja Stepa Stepanović.

- Znam da se krše i saobraćajni propisi ali smo prinuđeni nao ovakav korak. Malo je bolja situacija od kada su Save Maškovića i Crnotravska prohodne ali ništa ne može u ovom trenutku da zameni prečicu.

Ako nema gužve, od kružnog toka u naselju pa do Saobraćajnog fakulteta stiže se za svega par minuta.

- Znamo mi da i nije baš najpametnije da prolazimo ovuda, ali dok ne završe Kružni put ka rakrsnici sa Vojvode Stepe nije kao da imamo kuda. Ne razumemo zašto je ovaj deo i dalje raskopan. Najgore od svega je što ne znamo ni kada će početi radovi, a kamoli kada je planiran završetak poslova - kažu revoltirani građani.

Foto I. Marinković

Sa druge strane, saobraćajni kolaps koji je prisutan ujutru u Omiškoj ili i Ulici Ljube Vukovića smeta stanovnicima tog dela Voždovca.

- Da su beogradski vozači toleranti i manje nervozni bilo bi lakše. Ulicama se teško mimioiđu dva automobila, još kad nalete neki trvdoglavi koji neće da se vrate u rikver nastaje drama. "Legnu" na sirene pa ne može ni da se spava na miru. Jedva čekamo da se završi ta raskrsnica Vojvode Stepe i Kružnog puta da da malo odahnemo od automobila u našim učicama - kaže sugrađanka Milka V.

IZLAZ Automobili i pored zabrane koriste pojedine saobraćajnice, Foto I. Marinković

KRAJ OBNOVE KASNIO DEVET MESECI

PROŠIRENjE ulica Save Maškovića i Crnotravske, kao i izgradnja kružnog toka na Banjici završeni su u ponedeljak posle devet meseci radova. Čitav ovaj potez pušten je u saobraćaj istog dana. Posao proširenja dodeljen je preduzeću "Ras inženjering" iz Beograda, a radovi su počeli krajem decembra 2020. godine. Investitor je bila Direkcija za gradsko građevinsko zemljište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)