ZATVORENI GRADILIŠTE I "DIVLJA" DEPONIJA: Gradski inspektori reagovali su na prijave u naselju Mali Mokri Lug

M. STANOJKOVIĆ

18. 08. 2021. u 06:47

GRAD Beograd zatvorio je juče divlju deponiju u Ulici Radeta Kondića u Malom Mokrom Lugu i nedaleko odatle "divlju" gradnju investitora N. S. protiv koga su u više navrata podnošene prijave.

ЗАТВОРЕНИ  ГРАДИЛИШТЕ  И ДИВЉА  ДЕПОНИЈА: Градски инспектори реаговали су на пријаве у насељу Мали Мокри Луг

Foto Tanjug

Građevinski inspektor zakatančio je i gradilište na kojem se izvode nelegalni radovi uz postojeći objekat, a biće onemogućen i prolazak kamiona veće nosivosti kroz ovu ulicu.

Prema rečima predsednika Gradske opštine Zvezdara Vladana Jeremića, reč je o divljoj deponiji u vlasništvu privatnog lica.

- Nijedan pojedinac ne može biti iznad zakona i sistema, zakon mora da se poštuje - rekao je Jeremić.

- Ovde je bila opasnost kako za ekologiju tako i za život i bezbednost ljudi. Verujem da će onima koji bi došli na takvu ideju ovo biti dobar primer da to ne čine. Preduzećemo korake u smislu postavljanja saobraćajne signalizacije, tako da u tom delu neće biti moguć prolazak kamiona koji imaju veću nosivost.

Kako je ustanovio Sekretarijat za inspekcijske poslove, N. S. izvodi radove uz već izgarđenu kuću bez pribavljene građevinske dozvole i potvrde o prijavi radova:

- Na osnovu utvrđenog, građevinski inspektor doneo je rešenje o zatvaranju gradilišta, što je urađeno postavljanjem posebne trake i pribijvljanjem rešenja na objekat. Po uručenju navedenog zapisnika investitoru i proteku zakonskog roka za izjašnjenje, građevinski inspektor će preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti. Postupak pred ovim sekretarijatom je i dalje u toku.

Foto Tanjug

Kako je ranije istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, nekoliko godina traje borba komunalne milicije sa investitorom.

- Bahat je i preti inspektorima i građanima, a poziva se na svoje veze u gradu, koje naravno nema - rekao je Vesić.

- Videćemo u narednom periodu da li je u ovom gradu jači bahati ili oni koje su građani izabrali. Da li će on nastaviti da uništava ulice kroz koje prolaze teški kamioni koji te ulice ne smeju da koriste i da li će nastaviti da truje žitelje Malog Mokrog Luga kako bi zaradio koji dinar.

S druge strane, vlasnik parcele nije želeo da komentariše slučaj.

ODUZIMAĆE PARCELE

PREMA najavama, uskoro će biti predložene izmene zakona koji će omogućiti da se oduzimaju privatne parcele na kojima njihovi vlasnici prave divlje deponije. Oduzimaće se i kamioni koje inspekcija zatekne, a da otpad, pre svega građevinski, istovaraju na mestima koje nisu predviđene za deponiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista