SAJAM PEGLANE KOBASICE: Nedimović seče vrpcu

V.Ć.

26. 01. 2018. u 23:07

U Pirotu tokom vikenda šesti sajam peglane kobasice koji će u subotu otvoriti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović

САЈАМ ПЕГЛАНЕ КОБАСИЦЕ: Недимовић сече врпцу

Foto: V.Ćirić

MINISTAR poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, otvoriće u subotu šesti po redu sajam peglane kobasice u pirotskoj hali "Kej".

Kako nam je rečeno u Turističkoj organizaciji Pirot, na štandovima će se pojaviti četrdesetak majstora sa ovaj delikates i mezetluk, ali i tridesetak vinarija iz cele Srbije i nekoliko desetina prerađivača mleka: proizvođača sira i kačkavalja. Drugim rečima, Pirot će u subotu i nedelju biti gastronomska prestonica Srbije.


Bratislav Zlatkov, direktor TOP kaže da je interesovanje za sajam nezapamćeno, naročito u susednoj Bugarskoj i Makedoniji, odakle se očekuje veliki broj gostiju. O pomenutoj manifestaciji, proteklih dana su osim naših , nadugo i naširoko izveštavali i bugarski mediji, što će van svake sumnje uticati na posetu.



Prošle godine, za ovaj sajam došlo je preko 6000 gostiju iz komšiluka,tačnije iz Sofije i okoline, a ove godine će taj broj sasvim sigurno biti veći.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Miloš

27.01.2018. 11:58

Peglana kobasica se pravi od najkvalitetnijeg goveđeg (buša) kozjeg, junećeg i ovčijeg (ređe magarećeg,konjskog)zrelog mesa, uklanjanjem većeg dela masnoće sa dosta soli belog luka i paprike. Suši se na zimskoj hladnoći promaji na tavanu i svaki dan peglaju flašom, zbog čega su i dobile naziv peglane kobasice.Ne mogu da budu glavi obrok već se koriste kao meze,predjelo!