Jedan brat i pet njegovih sestara, koji su mesecima živeli sami u trošnoj kući u blizini Alibunara, sinoć su zajedno prebačeni u Dečje selo u Sremskoj Kamenici, a njihovoj je majci Klaudiji Milutinović, kako je rekla, zabranjen je prilazak i ona ih do daljnjeg ne može videti.


Kako je ispričala majka Klaudija, deca su sinoć prešla u kuću kod babe, ali su iz nje odvedena nekoliko sati kasnije uz prisustvo radnika iz Centra za socijalni rad Alibunara, vatrogasaca i policije, piše Blic.


Kako je ona rekla, niko nije znao da će deca tada biti odvedena. Takođe, dodala je, ona u ovom trenutku nema pravo da ih viđa.- Htela sam sinoć da dođem da ih vidim, međutim dok sam ja stigla deca su već bila odvedena. Čekam odobrenje od Centra za socijalni rad da li mogu uopšte da vidim svoju decu - priča Klaudija.


S obzirom na to da Klaudija sada ne može da vidi decu, ona nije ni pokušavala da ode do Sremske Kamenice gde su oni smešteni, ali je rekla da se čula sa njima.


Kako su saopštili iz Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost, svih šestoro mališana smešteno je u jednu kućicu, u kojoj su dobro spavali, a nakon buđenja i doručka pregledani i okupani.


- Deca se dobro osećaju, raspoloženi su i po rečima stručnih radnika komunikativna, lako ostvaruju kontakte sa drugom decom Dečjeg sela - piše u saopštenju.


Podsećamo, javnost u Srbiji je prethodnih dana bila izuzetno uznemirena pričom iz Alibunara, gde je šestoro dece iz obližnjeg Kozjaka mesecima živelo samo u trošnoj kući. Deca su, nakon izveštavanja brojnih medija, prebačena zajedno u Dečje selo u Sremskoj Kamenici, potvrdio je jutros pokrajinski sekratar za socijalnu politiku Predrag Vuletić.


On je za "RTS" rekao da je Dečje selo u Sremskoj Kamenici upravo ustanova koja je pogodna za ovu situaciju.