Da se bebe rode na lepom mestu: Neobičnom humanitarnom revijom prikupljaju sredstva za porodilište

B. PUZOVIĆ

utorak, 10. 12. 2019. u 12:31

Да се бебе роде на лепом месту: Необичном хуманитарном ревијом прикупљају средства за породилиште

Foto D. Krunić

Prema rečima dr Nenada Dimitrijevića, u planu je opremanje svih porođajnih sala

MODNOM pistom u valjevskom Centru za kulturu defilovali su lekari, medicinske sestre, direktori gradskih ustanova i preduzeća, roditelji sa bebama u rukama... A cilj neobične modne revije koja je organizavana kao deo akcije "Rodi se na lepom mestu" bio je da se prikupe sredstva za opremanje porodilišta i ginekologije Opšte bolnice Valjevo.

Prema rečima dr Nenada Dimitrijevića, načelnika Ginekološko-akušerskog odeljenja Opšte bolnice Valjevo i predsednika Udruženja "Rodi se na lepom mestu", u planu je opremanje svih porođajnih sala, pa je najavio da će uskoro ova služba biti bogatija za porođajni sto, vredan oko 23.000 evra. Donacijom iz Beograda, svi kreveti imaju nove dušeke i posteljinu.

- Do sada smo kupili dva vrhunska ultrazvučna aparata, hiruršku salu za patologiju grlića materice opremili smo najmodernijim kolposkopom, radio i elektro nožem - podsetio je dr Dimitrijević.

PROČITAJTE JOŠ: Tekst u „Novostima“ pokrenuo dobrotvore: Goran dao nagradu za obnovu crkve

- Nabavili smo tri CTG aparata, od kojih je jedan za održavanje trudnoće, transportnu izoletu za Odeljenje neonatologije, aparat koji pomaže da se nezrela pluća beba razviju. Kupili smo uređaje koji mere satuaciju kiseonika u krvi, promenili sav nameštaj na odeljenju.

Foto D. Krunić

Ovo udruženje dobitnik je ovogodišnjeg priznanja Grada Valjeva za humanost. Prilog za opremanje valjevskog porodilišta novac može se uplatiti na žiro račun 265 - 6910310000906-97.

Foto D. Krunić

ZVEZDIN POKLON

LEKAR FK Crvena zvezda, dr Dejan Purić, inače Valjevac, poklonio je dres crveno-belih sa potpisima svih prvotimaca. Taj dres će biti ponuđen kupcima na nekoj budućoj aukciju.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)