Apoteka Novi Sad: Sledi javni poziv

LJ. P.

19. 09. 2018. u 10:33

Apoteka "Novi Sad" pred dolazak partnera. Najveći problem dug od 450 miliona

Апотека Нови Сад: Следи јавни позив

Gojko Vujnović Foto D. Dozet

NA dugogodišnju krizu u Apoteci "Novi Sad", tačku bi trebalo da stavi privatno-javno partnerstvo. Radna grupa, kako je "Novostima" izjavio Gojko Vujnović, v. d. direktora, završava dokumentaciju, a Skupština grada je već dala saglasnost.

Na osnovu toga, sledi da se sačini predlog ugovora, a zatim i raspisivanje javnog poziva zainteresovanima za partnerstvo sa Apotekom "Novi Sad".

- Ovaj posao najviše su kočili nerešeni imovinsko-pravni odnosi - predočava Vujnović, napominjući da je po tom pitanju dosta toga urađeno. - Treba da se donese rešenje da se ti prostori dodeljuju Apoteci, kako bi se izbegli eventualni problemi i da budući partner ima čistu situaciju.

Najveći problem u funkcionisanju Apoteke su finansijska dugovanja koja su po Vujnovićevim rečima, dostigla cifru od 450 miliona dinara. Najveći deo te sume odnosi se na dobavljače, a zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi nije isplaćeno deset mesečnih zarada.

- Položaj je dodatno otežalo i to, što od aprila, iz nama nepoznatih razloga, RFZO apoteci ne isplaćuje maržu - ističe Vujnović.

Pročitajte još - Partnerstvo "pegla" dug

- Smanjene su vrste i količine lekova, što se odražava na promet.

SKRAĆENO RADNO VREME

U APOTECI "Novi Sad", zbog odluke Ministarstva zdravlja o smanjenju broja radnika, imaju samo 60 zaposlenih. Zato je u nekim apotekama skraćeno radno vreme. Uprkos teškoj situaciji, u Apoteci "Novi Sad" čine sve da opstanu i da dočekaju javno-privatno partnerstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Није Него

19.09.2018. 11:09

да ли сте икада видели, да нека апотека пропада и затвара се?

Sve državne

20.09.2018. 07:06

@Није Него - Dok su im građani pokrivali gubitke za njihove velike plate i putovanja po svetu, pa i pljačku rukovodilaca, mogli su raditi... e, pa, više ne može.

ceca

20.09.2018. 11:52

@Није Него - Poštovani, niste na vi i svi drugi građani pokrivali plate, nego smo ih sami zarađivali, tako što smo, dane, noći, godine radili. Za vreme inflacije, bombardovanja, poplava bili uvek dostupni i na raspolaganju. Al, vi pošto preferirate privatne apoteke, onda Vam ne trebaju ni državni lekari. Predlažem da se celo zdravstvo privatizuje, pa ćemo onda da diskutujemo. Dosta toga, ogorčenja na sve državne apoteke, jadno je i bolesno...

Već sada možete da idete

20.09.2018. 13:25

@Није Него - kod nekih privatnih lekara, a uskoro će to biti izjednačeno. Državne bolnice će biti kao u svim razvijenim zemljama, za sirotinju. Al', takva će biti i usluga.

Kako ste radili

20.09.2018. 13:26

@Није Него - tako ste i prošli... Od privatnika da naučite ponašanje prema pacijentima i kako se radi, pa se onda javite...

Prodavali i delili platice

20.09.2018. 13:31

a nisu plaćali dobavljačima... neko je tu za robiju. Gde su, bre, pare?