FUDBALER Partizana Bibras Natho je na početku drugog dela sezone nastavio sa sjajnim partijama koje je prikazivao pre zimske pauze, i sa dva gola u mreži Radnika (3:0) na najbolji mogući način napravio uvod za 32. rođendan, koji je juče proslavio.

- Možda nismo igrali onako kako se od nas očekuje, ali ni njima nismo dozvolili da šutnu na naš gol. Imali su jedan pokušaj za čitavu utakmicu. Nije lako posle dvomesečne pauze odmah odigrati utakmicu na takmičarskom nivou, ali mi smo odradili naš posao, zaustavili smo ih i uzeli tri boda - zadovoljno naglašava iskusni vezista.

Izraelski reprezentativac je oba pogotka postigao iz prekida (prvi iz penala, drugi iz slobodnog udarca).

- Za mene je svaki gol podjednako važan, posebno kada vodimo sa 1:0 pa moramo da postignemo drugi gol da bi se ekipa osećala relaksiranije. Daj bože da čitavog života i tokom karijere moram da biram koji golovi su mi najlepši kada pobeđujemo sa 3:0.

Natho je stigao letos među crno-bele u sam smiraj prelaznog roka i zbog toga nije prošao pripreme sa novim saigračima. Sada je, ipak, situacija bila drugačija, i borbeni fudbaler napominje važnost toga.

- To je veoma važno za mene. Tokom jesenje sezone sam se uklapao, pokušavao da što pre uđem u takmičarsku formu i prilagodim se ekipi. Sada mnogo bolje poznajem saigrače, stalno smo zajedno, prošli smo i jednomesečne pripreme i siguran sam da ću biti mnogo bolji nego što sam bio.

Poznanstvo sa Zoranom Tošićem je prevagnulo da Natho potpiše ugovor za "parni valjak". A koliko je to bio dobar potez uprave, najbolje svedoči njihov zajednički doprinos na travnatom terenu.

- U svakom momentu na terenu znam šta Bambi misli, gde će da krene i kako će da šutne. To važi i obrnuto, što nam obojici mnogo pomaže tokom igre. Zato sam i došao u Partizan, da zajedno sa njim i momcima podignem trofej i da napravimo mnogo lepih momenata za naše navijače. Pored pojedinačnog uspeha kroz golove, važan je timski uspeh kako bismo zajedno došli do titule.

Današnji slavljenik nije previše razmišljao o željama za svoj rođendan i istakao je ono što je najvažnije u životu.

- Zdravlje za mene i porodicu, sve ostalo je bonus - završava Natho.

ISKRENO, MOJ GOL JE LEPŠI

STADION u Humskoj je u nedelju video dva prelepa pogotka iz slobodnih udaraca. Prvo je Zoran Tošić "načeo" mrežu gostiju, da bi u 80. minutu Natho postavio konačan rezultat. Teško je proceniti koji je od ta dva gola bio lepši, međutim, kapiten izraelske reprezentacije nema sumnju.

- Ako hoćete iskreno, moj gol je lepši. Ali ja toliko volim Bambija da ću reći da je to njegov - smeje se Natko, i time još jednom potvrđuje kakvo zajedništvo vlada u crno-belom taboru.