Krišom napravljen audio snimak iz svlačionice jednog fudbalskog kluba u Srbiji je dokaz o posrnuću fudbala u našim krajevima jer u njemu se čuje kako su se nameštale utakmice i poslovanje po principu svakog bahatog lokalnog moćnika “ja sam gazda ovde i ja odlučujem o svemu”. Od kada je snimak ugledao svetlost dana oglasio se Sindikat profesionalnih fudbalera “Nezavisnost” koji tvrdi da se sve odgralo u svlačionici FK Loznica, članu Srpske lige Zapad, dok iz FSS poručuju za "Mondo" da se “za sada neće oglašavati po ovom pitanju”.

Na snimku se čuje kako lice, za koje i ljudi u Loznici kažu da je predsednik FK Loznica Vlastimir Lukić, pominje da „kupuje“ mečeve, pa pita fudbalere da li znaju gde bi ekipa bila da „nismo mi završavali utakmice“. Transkirpt snimka, u kom je došlo i do svađe, prenosimo u celosti:

"Hajde lepo da se pogledamo u oči. Ja nisam nijednog od ovih igrača doveo da se borimo za opstanak i da kupujem ja tri utakmice. Znate gde bismo bili sad da nismo mi završili utakmice. Ne bi nigde bili. Sad ćemo pojedinačno", čuje se glas muškarca kako viče, pre nego što se obratio Vasketu.

"Vaske, koliko sam ti ostao dužan. Pitam te koliko? Dobio si 1.000 evra na ruke. Još se čuvaš. E, sad ću ti sve reći u oči. Čuvaš se tamo u Smederevu, igraš ko p***a. Sad se isto čuvaš, ne ulaziš u duele".

Fudbaler je na ove reči odgovorio povišenim tonom i razgovor odveo u žestoku svađupsovki i pretnji.

"Izlazi napolje! Izlazi napolje! Znaš kad ćeš sad da dobiješ ispisnicu", urlao je muški glas. "Bitango jedna! Znaš kad ćeš dobiti ispisnicu? Nikad! Kad vratiš pare, tad ćeš dobiti".