ALEKSANDRI SPAS U ISTANBULU: Tretmani koštaju 22.000 evra koje Rusimovići ne mogu sami da sakupe

D. Zečević

15. 06. 2021. u 12:13

ALEKSANDRA Sanja Rusimović (39) profesor biologije iz sela Zupče u okolini Zubinog Potoka vezana je već četrnaest godina za invalidska kolica.

АЛЕКСАНДРИ СПАС У ИСТАНБУЛУ: Третмани коштају 22.000 евра које Русимовићи не могу сами да сакупе

Foto: D. Z.

Ova majka petnaestogodišnjeg dečaka boluje od "transferzalnog mijalitisa" što je, prema rečima njenog supruga Miluna (41), zapravo upala kičmene moždine.

- Zbog brojnih upala pluća jer je kao devojčica živela u teškim uslovima, Sanja ima prekide u kičmi, odnosno probleme sa vratnim, središnjim i lumbalnim delom kičme. U takvom stanju je od 2007. godine, kada joj je prvo otkazala jedna, a potom druga noga - priča Milun koji se otada brine o supruzi.

I dok pojašnjava da se Sanja razbolela u drugoj trudnoći zbog čega je izgubila i bebu, dodaje da su joj mišići nogu vitalni, iako ne može da se kreće bez kolica.

- Prvih godinu dana od same bolesti bili su nam teži lekarski pregledi i nedefinisana dijagnoza, od lupusa do raka kostiju, ali su nam posle svega lekari u Beogradu precizirali dijagnozu oštećenja na kičmi zbog kojih Sanja ne može da hoda. Zbog bolesti nije mogla ni da se zaposli. Iako uz moju pomoć uspeva da stane na noge, samostalno ne može da stoji, pa su joj neophodna kolica - dodaje Milun učitelj u selu Bube nadomak Zubinog Potoka.

Zbog kredita koji je podigao tokom prvih godina njenog lečenja, više ne može da se zaduži, a neophodnih 22.000 evra koliko košta prvi i najvažniji tretman u Turskoj, nisu u stanju da nabave. A, klinika garantuje oporavak.

- Teško mi je da molim za pomoć, znam da ima mnogo bolesnih, pogotovo dece koja treba da se leče u inostranstvu, ali verujem da će imati i onih koji bi pomogli mojoj Sanji da ode u Istanbul na lečenje - kaže nam Milun.

Rusimovići žive u jednoj od kućica kolektivnog naselja sagrađenog svojevremeno za mlade bračne parove i socijalo ugrožene porodice.

Prema priči komšija, Milun je pažljiv i brižan suprug i otac koji mnogo žali što nema mogućnosti da priušti Sanji neophodnu terapiju na klinici u Turskoj.

- Reč je o mirnoj i skromnoj porodici, ali se upravo zbog te skromnosti stide da mole za pomoć. Ni mi ostali koji živimo u ovih desetak kućica, nažalost, nismo u stanju da im pomognemo, tako da se u njihovo ime obraćamo humanim ljudima da pomognu ovoj mladoj i dobroj ženi - govore nam susedi Rusimovića.

RAČUN ZA NOVČANU POMOĆ

ONI koji su u mogućnosti da pomognu Aleksandri da ode na neophodne tretmane na klinici u Turskoj i da ponovo stane na noge, novac mogu da uplate na račun 200-124281725-52 u Poštanskoj štedionici, na ime Miluna Rusimovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a