ERDOGAN USLOVLJAVA KURTIJA: Predsednik Turske poslao neprijatnu čestitku političaru iz Prištine

Tanjug

27. 02. 2021. u 22:10

ЕРДОГАН УСЛОВЉАВА КУРТИЈА: Председник Турске послао непријатну честитку политичару из Приштине

Foto: Arhiva VN

NAJVAŽNIJE čestitke koje je predsednik Samoopredeljenja Albin Kurti primio nakon pobede na izborima 14. februara bile su od izraelskog premijera Benjamina Netanijahua i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, piše ''Gazeta ekspres''.

I, dok je s jedne strane Netanijahu čestitao Kurtiju uz poziv da u Izraelu prisustvuje otvatanju ambasade tzv. Kosova u Jerusalimu, s druge strane je predsednik Turske naglasio da pozdravlja stavove stranke koju predvodi Kurti o tome da će razmotriti odluku o osnivanju ambasade u Jerusalimu, navodi prištinski list.

Erdogan je u svom pismu čestitke zbog ubedljive pobede na izborima rekao Kurtiju da bi izbegavanje takvog koraka bilo korisno, piše ''Gazeta''.

Zvaničnici Samoopredeljenja najavili su da će razmotriti odluku Prištine o osnivanju ambasade u Jerusalimu i zbog zahteva EU na putu integracija, izjavio je Glauk Konjufca iz tog pokreta.

Istovremeno, Haki Abazi iz Samoopredeljenja savetuje Kurtija da bi trebalo rešiti problem koji je nepotrebno stvorila prethodna vlada i sa Briselom i Izraelom se dogovoriti oko pitanja otvaranja ambasade u Jerusalimu.

Prištinski list podseća i da je EU oštro kritikovala odluku Prištine o otvaranju ambasade u Jerusalimu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)