PALMA: Predsednika Srbije ne biraju ni Lajčak, ni Borelj, ni Šolc, ni Makron, već građani Srbije!

Novosti online

02. 12. 2022. u 12:04

PREDSEDNIK Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma obratio se javnosti povodom pretnji dela međunarodne zajednice predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako će da ga smene, kao da oni odlučuju ko će biti predsednik Srbije.

ПАЛМА: Председника Србије не бирају ни Лајчак, ни Борељ, ни Шолц, ни Макрон, већ грађани Србије!

Foto P. Milošević

Saopštenje prenosimo u celosti:

„U međunarodnom pravu, ako je neki sporazum ili ugovor sporan, nadležan je međunarodni sud. Ko je u slučaju dijaloga Beograda i Prištine međunarodni sud. Znam ko je. Kadija. Sada iz dela međunarodne zajednice prete predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako će da ga smene, kao da oni odlučuju ko će biti predsednik Srbije. Ej, ljudi, Srbija ima svoj Ustav i predsednika Srbije biraju građani Srbije na izborima, a ne Šolc, Makron, Borelj ili Lajčak”, izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma. „Kada je u pitanju postavljanje Kurtijevih Srba u vladu privremenih prištinskih institucija to je dno dna. Niko neće naći, kada je tema nacionalno pitanje, nijednog Hrvata koji će biti protiv Zagreba, nećete naći nijednog Bošnjaka koji će biti protiv Sarajeva i nećete naći nijednog kosovskog Albanca koji će biti protiv Prištine. Nažalost, nađe se poneki Srbin koji je u diplomatskoj borbi Beograda i Prištine za Prištinu. I tu je svaki komentar suvišan. I ne znam čemu služe neki novi predlozi o pravno obavezujućem sporazumu između Beograda i Prištine, kada već imamo pravno obavezujuće sporazume - Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Briselski sporazum ili to nisu pravno obavezujući sporazumi ? Jedinstvena Srbija u potpunosti podržava predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Republike Srbije u nastojanjima da kompromisom, u skladu sa međunarodnim pravom, bude rešen problem na Kosovu i Metohiji, sve drugo je divlji zapad, odnosno zakon jačega”, kaže se u saopštenju predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DOK SMO MI PEVALI HEJ SLOVENI, ONI SU... Predrag Mijatović objasnio zašto su Hrvati posle raspada SFRJ bili bolji od Srbije u fudbalu