BRNABIĆ I ALIJEV: Zahvalnost Azerbejdžanu na podršci integritetu Srbije

Tanjug

23. 11. 2022. u 16:27

PREDSEDNICA Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Republike Azerbejdžan Ilhamom Alijevim o razvoju bilateralnih odnosa, unapređenju praktične saradnje u više oblasti, a posebno poljoprivrede, energetike, infrastrukture, transporta.

БРНАБИЋ И АЛИЈЕВ: Захвалност Азербејџану на подршци интегритету Србије

Foto Tanjug

Premijerka Brnabić zahvalila je sagovorniku na podršci koju njegova zemlja pruža teritorijalnom integritetu Srbije, kao i saradnji u okviru Pokreta nesvrstanih.

Govoreći o proširenju robne razmene, predsednica Vlade Srbije je ukazala da je potrebno uložiti dodatne napore kako bi se ona povećala, s obzirom na to da postoje značajno veći potencijali od onih koji se trenutno koriste. U tom smislu, Brnabić je rekla da je u 2021. godini ostvaren rekordan obim robne razmene u proteklih 10 godina. Posebne potencijale u tom pogledu, istakla je predsednica Vlade, Srbija vidi u oblasti poljoprivrede.

Brnabić i Alijev saglasili su se da je jedan od najvećih izazova današnjice sigurno snabdevanje energentima i da je zato od izuzetne važnosti formiranje međudržavne radne grupe za energetiku koja će se baviti konkretnim aranžmanima o snabdevanju Republike Srbije azerbejdžanskim energentima.

Predsednik Alijev rekao je da je zadovoljan potpisivanjem niza sporazuma o saradnji u više oblasti između Azerbejdžana i Srbije koji će značajno unaprediti bilateralne odnose.

Prema njegovim rečima, Azerbejdžan ostaje čvrsto na stanovištu da su nedopustivi dupli standardi u međunarodnim odnosima kada je reč o teritorijalnom integritetu bilo koje države. Brnabić i Alijev razmenili su mišljenja i o aktuelnoj međunarodnoj situaciji i načinima da se trenutni problemi prevaziđu.

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su i prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivaca Dačić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

USLEDIĆE ODMAZDA, KIJEV ĆE IZGORETI: Nema pregovora