ALIJEV REKAO ISTINU: Predsednik Azerbejdžana otkrio kako se donose rezolucije u SB UN

Novosti online

23. 11. 2022. u 12:47

PREDSEDNIK Azerbejdžana Ilham Alijev na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem rekao je danas da je osnovni faktor razvoja naše dve zemlje prijateljstvo između njega i Vučića.

АЛИЈЕВ РЕКАО ИСТИНУ: Председник Азербејџана открио како се доносе резолуције у СБ УН

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Vučića i mene vezuje prijateljstvo, i to je osnovni faktor za razvoj naših odnosa. Dokumenta koja se odnose na strateško partnerstvo su od ogromnog značaja. Srbija i Azerbejdžan su uvek podržavali jedni druge u međunarodnoj areni, i kao što je Vučić rekao, podržavamo jedni druge u borbi za teritorijalni integritet - kazao je on.

Alijev je istakao da su delovi naše dve zemlje bili dugo pod okupacijom, i podsetio na rezolucije UN, i da ti problemi nisu bili rešavani.

- To pokazuje da odluke i rezolucije koje donose međunarodne organizacije jesu selektivne. Ponekad SB UN usvaja rezolucije danima, ponekada treba nekoliko sati, ali kada su u pitanju naše zemlje, mi smo morali da čekamo 27 godina - istakao je predsednik Azerbejdžana.

On je dodao da je njegova zemlja morala da pribegne sili i pravu na samoodbranu, i da to pravo ima svaka zemlja.

- Mi smo silom podržali naš teritorijalni integritet, i svaka zemlja ima to pravo. Mi gradimo i razvijamo oslobođene delove teritorije. Mi ova pitanja posmatramo iz ugla nacionalnih interesa naših zemalja - istakao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (75)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije