VUČIĆ NAJAVIO: U narednih 20 dana posetiću Baku - Srbija pokazala da je pouzdan partner

Novosti online

23. 11. 2022. u 12:36

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim rekao je da je Srbija pokazala da je pouzdan partner.

ВУЧИЋ НАЈАВИО: У наредних 20 дана посетићу Баку - Србија показала да је поуздан партнер

Foto: Pink Printskrin

- Oni su nama izgradili deonicu od Ljiga do Preljine. Teška deonica koju su uradili na vreme, bez dana kašnjenja. A oni su se iznenadili kada smo mi godinu dana ranije isplatili ceo dug, prevremeno. To zemlje obično ne rade, ali Srbija to radi uvek kada može - rekao je Vučić i dodao:

- Po tome je i Azerbejdžanu jasno da je Srbija odgovoran partner, kao što i mi znamo da je Alijev pouzdan partner svima. Mi zbog protokola moramo da potpisujemo sporazume, ali predsedniku Alijevu se može verovati i na reč - kazao je on.

Predsednik je rekao da će se razgovori nastaviti, i da će u narednih 20 dana posetiti Baku.

- Pričaćemo o tim strahovito važnim temama za nas. Sa mnom će poći nekoliko ministara, kako bismo produbili ovaj sporazum o strateškom partnerstvu konkretnim sporazumima. I ovo nije šala, iako izleda kao da jeste. Sada je Ilham Alijev najpopularniji čovek u Evropi. Za njega obično nisu imali vremena, a sada imaju sve vreme ovog sveta za njega, i mnogo ga vole. Ali ja znam da je on pametan čovek, sve vidi i razume. Ja sam malo ljubomoran, mene zovu samo oko Kosova, a njega vole i mole, to je milina gledati - rekao je predsednik kroz smeh.

Potom je ozbiljnim tonom dodao da se nije Alijev promenio, već je uvek brinuo o svojoj zemlji, ali da su neki drugi promenili svoj pristup.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (100)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije