STEFANOVIĆ: Kurti i Mehaj svesno obmanjuju sopstveni narod

Novosti online

10. 08. 2022. u 13:54

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović izjavio je da "nema nijednog međunarodnog akta koji Prištini dozvoljava da formira vojsku na teritoriji naše južne pokrajine, ali zato ima Briselskog sporazuma kojim se albanska strana obavezala pred Evropskom unijom da formira Zajednicu srpskih opština".

СТЕФАНОВИЋ: Курти и Мехај свесно обмањују сопствени народ

Nebojša Stefanović, Foto Tanjug

- I to odlično znaju i Armend Mehaj i Aljbin Kurti, dok svesno obmanjuju sopstveni narod, pokušavaju da zastraše Srbe na Kosovu i Metohiji i izazovu destabilizaciju našeg regiona na sve moguće načine - dodaje Stefanović.

- Snage KFOR-a jedina su oružana sila prema Rezoluciji UN 1244 koja može postojati na teritoriji AP KiM i nema nijednog drugog međunarodnog dokumenta koji dozvoljava bilo šta drugo. To odlično znaju i prištinski političari, mada ih to ne sprečava da mešetare sa upornim najavama stvaranja i opremanja takozvane vojske takozvanog Kosova. Sve do jedne su samo u funkciji unošenja straha među Srbe, ali i zamazivanja očiju albanskom stanovništvu koje tone u sve veće siromaštvo i živi bez ikakve perspektive - ističe ministar.

- Nezreli i nedorasli prištinski političari očigledno veruju da će uspeti da profitiraju na tragičnom sukobu u Ukrajini i izbegnu da ispune obaveze koje su preuzeli pred međunarodnom zajednicom, kao što je ZSO. I sada su koliko vidim sa tvrdnji da postaju članica NATO, nakon što im je NATO jasno poručio da od toga nema ništa i čime je postalo jasno da samo izmišljaju, prešli na one da dobijaju vojsku na nivou armija NATO zemalja. I sasvim je očigledno da svaki kutak teritorije naše južne pokrajine treba štititi upravo od raznih Kurtija, Mehaja i ostalih, koji od Kosova i Metohije prave crnu rupu Evrope u kojoj cvetaju beznađe, strah i nestabilnosti.

- Republika Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem ostaće posvećena miru i stabilnosti i njihovom očuvanju i nastaviće da se bori za bolji život svih svojih građana, uključujući i one koji žive u našoj južnoj pokrajini - zaključuje ministar odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina