TOMIĆ: Đilasova vizija je da privatizuje Beograd

Novosti online

24. 09. 2021. u 16:16

Danas smo imali prilike ponovo da vidimo Dragana Đilasa u punom sjaju. Da, punom sjaju, jer čovek nije krio tugu u očima što metro o kome je on samo pričao, obećavao i koristio ga da biračima zamaže oči, danas kreće da se realizuje, rekao je Zoran Tomić, narodni poslanik.

ТОМИЋ: Ђиласова визија је да приватизује Београд

Foto: SNS

- Odmah je kao malo dete krenuo da se duri i ljuti i da dokazuje svojim "mašinskim" mozgom kako je njegov metro bolji od onog koji treba da se gradi. Odmah je krenuo da dokazuje kako cena od 2,2 milijarde evra je prava cena njegovog teškog metroa, koji je zapravo laki. Na osnovu čega? Pa na osnovu njegovog mašinskog mozga, čak je sam priznao da je on spustio cenu koju su pravi stručnjaci ponudili sa 2,7 na 2,2 milijarde evra. Ne moramo da se pitamo kako, jer njegove metode za spuštanje cene i ugrađivanje u projekte dobro su nam poznati. Inače nije hteo da kaže da je 2012. godine angažovao istu firmu koja je po smeni vlasti u Beogradu radila studiju izvodljivosti samog metroa i da je pokazala da cena od 6 milijardi evra je ona koja će zadovoljiti potrebe Beograđana za pravim metroom, čija će prva linija teškog metroa imati na 40,5 km 43 stanice od kojih 40 podzemne. Dragan Đilas je prećutao da njegova prva linija lakog metroa bi imala 25 stanica na 15 km dužine koliko je predviđena i da bi sve stanice bile po principu tramvaj stanica - ističe Tomić.

- Mnogo toga je Dragan Đilas prećutao, jer zna da kad bi izneo idejno rešenje koje je imao ne da ne bi opravdao očekivanja Beograda, već bi jasno dokazao kako se ugradio u projekat izgradnje metroa. Zato njega boli kad priča o ciframa, pa priča kolike bi subvencije dao tom metrou, pa kad je rekao da bi to išlo do 90% njega srce boli, a oči pune suza, jer te pare u svoj džep neće moći da stavi. Zaboravio je Dragan Đilas da Beograd treba da se širi, da Beograd danas postaje prava metropola, gde niču nova naselja koja imaju mnogo bolje uslove za život, nego u vreme kad je on gospodario Beogradom. Danas je Beograd na Vodi naselje koje će biti ponos u Srbiji, gde više nije zmijarnik, žabokrečina i gde je mesto na kojem će i drugi Beograđani provoditi kvalitetno vreme. Zaboravio je Dragan Đilas da nije ideja da se metro prilagodi samo sadašnjim potrebama građana, već i budućim, a buduće može da predvidi samo onaj ko ima viziju za dalji razvoj grada i Srbije. Đilasu je ta vizija nedostajala, zapravo je i nema, jer jedinu viziju koju ima jeste kako da Beograd privatizuje, da Multikom postane nacionalna kompanija koja će gospodariti ekonomijom i voljom građana. Srećom građani takvu viziju Srbije i Beograda ne podržavaju i niti će je podržati.

- U svojim nastupima Đilas se stalno poziva na neke stručnjake koje neće da imenuje. Naravno da neće jer stručnjaci su Đilas i Multikom. Kaže da se ne razume u metroe, a sa druge strane njegov "mašinski" mozak ne može da prestane sa prosipanjem "bisera" o tome kako treba da se gradi metro, ne samo u Srbiji već i u drugim gradovima širom sveta. Mislim da je Đilas izmislio i vremensku mašinu, jer je slušaocima danas kazao da zna zašto su bulevari toliko široki na Novom Beogradu, verovatno se teleportovao u vreme SFRJ i slušao tadašnje stručnjake šta su planirali da rade. Sve što iznosi deluje zaista smešno, detinjasto, čime dokazuje da jedino što danas zna da radi jeste da se duri jer nije on taj koji kreće sa izgradnjom pravog, teškog, metroa u Beogradu koji će biti na korist svim građanima Beograda i Srbije, a ne samo Multikom familiji. Prosto je fantastično kada čujete njegove procene i viziju gde Beograđani treba da žive, pa nekako ispade da ih zaista koncentriše oko Multikom kruga. Jasno nam je da je krug dvojke za njega Srbija, ali ovo uvodi novu kategoriju vizije Srbije Dragana Đilasa, do koje bi se došlo rasprodajom imovine građana i zemlje - kaže narodni poslanik Tomić.

- Fascinantno je kako je u današnjem nastupu potvrdio ono o čemu se govori, a to je da opozicione medije, njihove zaposlene i program koji se emituje kontroliše Dragan Đilas. Upitan da osudi uvrede iznešene na račun majke predsednika Aleksandra Vučića, prvo je oklevao da li da ih osudi, pa kad je njegov "mašinski" mozak proračunao da bi mu to donelo poene, on je to uradio teška srca, napadajući novinara koji mu je to pitanje postavio, braneći se da ne kontroliše medije gde po njegovim rečima "napadaju vlast opozicije", zanimljiva fraza, a onda je rekao suštinu koja glasi "uvrede su upućene predsedniku Vučiću, a ne njegovoj majci". Ako ne kontroliše medije, ne izdaje direktive i ne uređuje progam, kako je znao kome su uvrede upućene? Sad treba očekivati ponovo reakciju derišta Đilasa, skrštenih ruku, kako kaže nisam ja to rekao niti mislio. Provaljeni su njihovi metodi, shvatamo da sva njihova obraćanja i teme kojima se bave su zapravo durenje jer oni nisu to odradili, jer se Srbija gradi i razvija umesto da bude pljačkana i da pune sopstvene džepove i ljute se jer svoju viziju Multikom Srbije neće moći nikad da ostvare. Nemaju podršku građana, a od skoro su uvideli da nemaju podršku ni spolja. Više nikog u Srbiji neće zavarati svojim lažima i propagandom koju plasiraju, jer Srbija nije više Đilasova prćija da se njome igra kao derište - zaključio je Tomić.

BONUS VIDEO - JA SAM UBEĐEN DA JE VUČIĆ RAZOČARAN: Orlić duhovito odgovorio na reči Dragana Đilasa

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)