Snimak koji je objavio podgorički portal IN4S na kojem se vidi kako bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, sadašnji Generalni sekretar predsedništva Crne Gore, uzima novac od Duška Kneževića, predsednika Atlas Grupe za potrebe izborne kampanje DPS 2016.godine, izazvo je pravu "buru" ne samo u Crnoj Gori nego i u čitavom regionu.

Demokratski front je, kao što je i najavio, pripremio krivičnu prijavu protiv učesnika u aferi ”Koverat”, koja je pokrenuta objavljivanjem ekskluzivnog snimka.

Krivična prijava je pokrenuta protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, zvanog ”Migo”, glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, prof. dr Duška Kneževića i Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore.

DF osnovano sumnja da su navedena lica stvorila kriminalnu organizaciju iz člana 401 Krivičnog zakonika Crne Gore, te izvršili krivično delo pranja novca iz člana 387, pomoć učioniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 387, te zloupotrebu službenog položaja iz člana 416 rivičnog zakonika Crne Gore.