Kavčani pali zbog zelenašenja (FOTO)

S. ĐOKIĆ - V. VUJNOVIĆ

17. 10. 2017. u 10:15

Crnogorska policija u utorak uhapsila Šćepana Roganovića, Iliju Aleksića i Gorana Pantovića. Sumnja se da su oštetili najmanje 21 osobu, uglavnom iz Herceg Novog

Кавчани пали због зеленашења (ФОТО)

foto V.Vujnović

CRNOGORSKA policija je u nastavku akcije u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa u u ranim jutarnjim satima, u akciji kodnog naziva "Mimoza", uhapsila Šćepana Roganovića, Iliju Aleksića i Gorana Pantovića, zbog sumnje da su počinili krivično delo zelenašenje. Kako se sumnja, oni su se ovim poslom bavili duže vremena, a označeni su i kao članovi takozvanog kavačkog klana.

- Zasada je identifikovana 21 oštećena osoba, uglavnom sa teritorije opštine Herceg Novi - navodi se u saopštenju crnogorske policije. - Trojica uhapšenih su, sumnja se, davanjem novca na takozvanu zelenašku kamatu pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od pola miliona evra.

Iz policije dodaju da su osim hapšenja obavljeni pretresi stanova i drugih obekata koje koriste osumnjičeni. Tako su pronađeni: veći broj ugovora o prometu nepokretnosti, za koje se sumnja da su bili pokriće za zelenaške poslove, 4.000 evra za koje se sumnja da su stečeni obavljanjem krivičnog dela, platne kartice crnogorskih poslovnih banaka vezane za račune na kojima se nalaze iznosi od više desetina hiljada evra, za koje se takođe sumnja da su stečeni krivičnim delom.

Policija je pretresom pronašla i oduzela mobilne telefone, ali i jedno blindirano vozilo u kojem se nalazio specijalni bunker s šifrom pogodan za skrivanje predmeta. Iz MUP podsećaju da je ovo četvrta akcija sprovedena u prethodnih 13 dana.

Policija je obavila pretrese na 64 lokacije na jugu i severu koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i njima bliska lica - dodaju iz policije.

- Priveden je veliki broj osoba. Oduzeti su oružje i municija, skupoceni automobili, sredstva komunikacije, ugovori i druga dokumenta, novac i druge stvari. Više lica je lišeno slobode.

Sve što je oduzeto biće veštačeno u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porekla odnosno eventualne povezanosti sa počinjenim krivičnim delima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije