NIKŠIĆ - Uz pohvale gradske vlasti i kritike opozicije, Nikšićani su obeležili 18. septembar - Dan oslobođenja grada. Drugi centar u državi, po rečima gradonačelnika Veselina Grbovića, krči svoj razvojni put, navodeći šta je sve urađeno između dva septembra, kao i planove za naredni period.

- Uspostavljena je finansijska stabilnost u budžetu opštine, plate se redovno isplaćuju, izmiruju se poreske obaveze i doprinosi prema državi, dobavljačima i drugima - kazao je Grbović na svečanoj sednici. - Od prošlog septembra završili smo i započeli mnoge infrastrukturne projekte - rekonstrukciju gradskog trga, izgrađene su nove saobraćajnice i trotoari, pri kraju je rekonstrukcija bulevara 13. jul, završena je i useljena zgrada od 75 stanova za penzionere, a u toku je izgradnja još jedne od takođe 75 stanova za naše vremešne sugrađane. Radi se zgrada od 70 stanova za zdravstvene radnike, urađene su vetrenjače na Krnovu snage 72 megavati i ta investicija vredi 120 miliona evra, urađeni su vodovodi u seoskim mesnim zajednicama, bunari za vodovod, rekonstruisani su gradski kvartovi, sportski tereni, ambulante, apoteke, benzinske pumpe.

Grbović se osvrnuo na rad nekadašnjeg crnogorskog giganta Železare, poručujući da će ona vratiti stari ugled. Pohvalio je poslovanje "Boksita", "Metalca", "Javorka", "Monteživa", mlekare "Nika", hotela "Onogošt". Podsetio je da je Nikšić u saradnji sa Ministarstvom kulture realizovao program podrške razvoju kulture ovog kraja i da je gotovo svaki dan u protekloj godini obeležen nekom kulturnom manifestacijom.

Pročitajte još: Nikšić: Gospod je u Ostrogu

Da grad grca u brojnim nevoljama, tvrde iz Demokratske Crne Gore.

- U Nikšiću danas dobro žive samo biznismeni sa lažnim diplomama, majstori nameštenih tendera nekoliko mafijaških porodica. Jedina uspešna preduzeća u nekadašnjem privrednom gigantu Crne Gore su kafane, perionice automobila, kladionice, taksi službe, preko kojih se pere prljav novac stečen trgovinom cigaretama, narkoticima i zelenašenjem - kazao je Momo Koprivica, potpredsednik Demokrata.


NAGRAĐENI

OVOGODIŠNjI dobitnici najznačajnijeg opštinskog priznanja - nagrade "Oslobođenje Nikšića", košarkaš Bojan Dubljević i privrednik Ranko Jovović, odrekli su se novčanog dela nagrade, koji će uplatiti Dnevnom centru za decu sa smetnjama u razvoju.